Sari direct la conținut

Gluma care i-a adus unui prezentator de radio o plângere din partea premierului belgian, după tentativa de asasinare a lui Robert Fico

HotNews.ro
Alexander De Croo, Foto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia
Alexander De Croo, Foto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Premierul belgian Alexander De Croo a depus o plângere împotriva unui prezentator de radio care ar fi cerut ascultătorilor să-l împuște, după ce miercuri prim-ministrul slovac Robert Fico a fost rănit grav cu un pistol cu bile după o ședință de guvern, relatează Politico.

„Tuturor celor care se gândesc să-l împuște pe Alexander De Croo, dar nu îndrăznesc să o facă din cauza siguranței acelui tip. Vedeți că se poate împușca un prim-ministru. Așa că aș zice: mergeți înainte”, a spus prezentatorul.

Purtătorul de cuvânt al premierului belgian, Barend Leyts, a scris într-o postare pe rețelele de socializare că „jurnalistul le-a cerut ascultătorilor „să continue, în ciuda securității din jurul acelui tip” și s-a referit la atacul asupra prim-ministrului Fico din Slovacia”.

„Apelul la violență este pedepsit. Plângerea a fost depusă la poliția din Waregem. Prim-ministrul își continuă campania”, a spus Leyts, în contextul în care Belgia urmează să organizeze alegeri federale pe 9 iunie.

Între timp, postul de radio a anunțat că l-a suspendat imediat pe prezentator, argumentând că „a apreciat complet greșit momentul și contextul și, prin urmare, nu a trebuia să facă această declarație”.

„Ieri un angajat a făcut o declarație greșită la Waregem1. Prezentatorul spune că a vrut să spună asta într-un mod glumeț, dar nu s-a simțit așa. Își cere scuze ascultătorilor și Waregem1”, se arată în comunicat.

Amintim că premierul slovac Robert Fico – care se află în prezent în stare „stabilă, dar foarte gravă” – a fost împușcat miercuri după-amiază. Un bărbat în vârstă de 71 de ani, Juraj Cintula, a fost acuzat de tentativă de omor.

Joi, premierul polonez Donald Tusk a spus că a primit amenințări după tentativa de asasinare a omologului său slovac.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro