Sari direct la conținut

Grecia: 18 cadavre carbonizate, găsite într-o pădure distrusă de incendii

HotNews.ro
Incendii de pădure în Avantas, nordul Greciei, Foto: Achilleas Chiras / AP / Profimedia
Incendii de pădure în Avantas, nordul Greciei, Foto: Achilleas Chiras / AP / Profimedia

Optsprezece cadavre carbonizate, cel mai probabil ale unor migranți, au fost găsite într-o pădure făcută scrum de flăcări în nord-estul Greciei, a anunțat serviciul de pompieri, citat de AFP și Reuters.

Cadavrele au fost găsite în parcul național Dadia, în apropiere de granița cu Turcia, un punct de intrare folosit frecvent de migranți ilegali, a declarat la televiziune purtătorul de cuvânt al pompierilor, Yiannis Artopios.

Trupurile carbonizate au fost descoperite la sud de satul Avantas, unde incendiile ard de câteva zile.

„Având în vedere că nu au fost raportate persoane dispărute din zonele învecinate, se investighează posibilitatea ca acestea să fie persoane care au intrat ilegal în țară”, a precizat brigada de pompieri.

Regiunea Evros este o rută populară printre migranții care traversează râul cu același nume din Turcia în Grecia.

„Căutările în întreaga zonă în care a izbucnit incendiul sunt în curs de desfășurare”, a mai precizat brigada de pompieri.

Flăcările au distrus o suprafață masivă lângă Avantas, aflat la 10 km de portul Alexandropulis.

Luni, cadavrul ars al unui alt bărbat despre care se crede că ar fi un migrant a fost găsit în regiune, a declarat un oficial al poliției locale.

În Alexandroupolis, incendiile au forțat evacuarea a zeci de pacienți din spitale, inclusiv nou-născuți. Un feribot a fost transformat într-un spital improvizat, după ce 65 de pacienți au fost mutați de la Spitalul Universitar.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro