Sari direct la conținut

Grevă pe un aeroport din Europa folosit de mulți români. Niciun avion nu aterizează sau decolează: „Este regretabil că pasagerii sunt ținuți ostatici în acest fel de aceste acțiuni crude”

HotNews.ro
Grevă pe un aeroport din Europa folosit de mulți români. Niciun avion nu aterizează sau decolează: „Este regretabil că pasagerii sunt ținuți ostatici în acest fel de aceste acțiuni crude”

Toate zborurile, atât cu plecare, cât și cu sosire, pe aeroportul din Charleroi au fost anulate joi din cauza unei greve de 24 de ore. Anunțul a fost făcut în această dimineață, scrie cotidianul belgian De Standaard. Pe aeroportul aflat la aproape 50 de km de capitala belgiană erau programate să aterizeze și să decoleze mai multe curse din România.

„Toate zborurile către și dinspre aeroportul din Charleroi au fost anulate. Din cauza mobilizării puternice a delegațiilor sindicale, nu putem garanta siguranța tuturor”, se arată într-un comunicat al directorului de comunicații al aeroportului, Nathalie Pierard. „Este regretabil că pasagerii sunt ținuți ostatici în acest fel de aceste acțiuni crude.”

Mulți călători au auzit vestea când au ajuns la aeroport, joi dimineață. Numeroase companii aeriene au trimis aseară un e-mail despre zborurile anulate, dar nu toată lumea le-a văzut, scrie ziarul belgian. Pasagerii sunt sfătuiți să nu meargă la aeroport și să contacteze compania aeriană.

Sindicatele depuseseră un aviz de grevă miercurea trecută, dar conducerea se așteptase la acțiuni doar din 19 septembrie. Anunțul vizează majoritatea joburilor operaționale ale aeroportului, de exemplu manipularea bagajelor, check-in sau reaprovizionarea aeronavei.

Greva vizează condițiile de muncă ale personalului. Absenteismul cauzat de boală ar face ca volumul de muncă să fie prea mare. Sindicatele vorbesc și despre o „politică de management agresivă”.

Cum sunt afectate zborurile din România

Joi, pe aeroportul din Charleroi erau programate să aterizeze avioane din România de la Iași și Cluj (câte 2 curse), Craiova, București (2 curse) și urmau să decoleze avioane către aceleași destinații.

„Pasagerii afectați care călătoresc spre/de la Bruxelles South Charleroi joi, 12 septembrie, au fost notificați prin e-mail, Push și SMS cu privire la anularea zborului lor din cauza grevei locale. Regretăm orice inconvenient cauzat pasagerilor de această grevă locală de handling la sol, care este în afara controlului Ryanair”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul companiei.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunțat că în urma grevei patru zboruri operate de companiile Wizz Air şi Ryan Air au fost anulate, joi, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Astfel, Wizz Air a anulat cursa cu decolare la ora 06:15 de pe Otopeni şi pe cea cu aterizare la ora 12:15 în Bucureşti. Ryanair a anulat zborul cu sosire la 10:25 pe Otopeni şi cel care urma să plece la ora 10:50 din Capitală.

INTERVIURILE HotNews.ro