Sari direct la conținut

Grupul "Pro America" din Parlamentul Romaniei a semnat un acord de cooperare cu grupul "Pro Romania" din Congresul SUA / M. Turner: Este un vehicul prin care membrii nostri sa lucreze impreuna

HotNews.ro
Sever Voinescu si Mike Turner, Foto: Hotnews
Sever Voinescu si Mike Turner, Foto: Hotnews

Presedintele grupului „Pro America”‘ din Parlamentul Romaniei, Sever Voinescu, si congresmanul e Michael Turner, presedinte al Caucus Group „Pro Romania” au semnat un acord de cooperare intre cele doua grupuri. „Noi suntem, deocamdata, 16 parlamentari care am ales sa fim prietenii Statelor Unite si am ales sa ne afisam cu aceasta calitate de pro-americani”, a declarat Sever Voinescu. Mike Turner a declarat ca acordul semnat va reprezenta „un vehicul prin care membrii nostri sa lucreze impreuna”.

„Este un moment foarte important, grupul nostru a semnat un protocol de colaborare, o declaratie comuna, cu Caucus-ul „Romania” din camera reprezentantilor din Congresul SUA. Se spune ca un prieten al tuturor este, de fapt, un prieten al nimanui. Noi suntem, deocamdata, 16 parlamentari care am ales sa fim prietenii Statelor Unite si am ales sa ne afisam cu aceasta calitate de pro-americani”, a declarat Sever Voinescu, seful delegatiei romane la Adunarea Parlamentara NATO si liderul grupului „Pro America” din Parlamentul Romaniei.

„Prietenia dintre SUA si Romania, parteneriatul dintre aceste tari, este astazi, printre altele, si un parteneriat pentru securitatea cetatenilor celor doua state”, a mai declarat Voinescu.

Parlamentarul roman a explicat ca grupul „Pro America” din Parlamentul Romaniei curpinde parlamentari din toate partidele politice care au in comun faptul ca „sunt prieteni ai SUA”. Voinescu a mai precizat ca Mike Turner i-a spus in primavara, dupa intalnirea sa cu grupul roman „Pro America”, ca va infiinta si el in Congresul american un grup „pro Romania”.

„Suntem mandri sa incheiem acest acord, nu doar ca un rezultat al cooperarii noastre militare in NATO si al recent semnatului acord pentru instalarea elementelor scutului anti-racheta, ci si ca un rezultat al prieteniei de lunga durata pe care tarile noastre o impartaseste si al legaturilor economice si culturale pe care le avem”, a declarat Mike Turner, seful delegatiei SUA la AP NATO si liderul Caucus-ului „Romania” din Congresul american.

„Asteptam ca acest acord sa devina un vehicul prin care membrii nostri sa lucreze impreuna si sa continuam acest dialog astfel incat prietenia noastra sa creasca”, a mai declarat Turner.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro