Sari direct la conținut

GSP: „Cazul meu a fost nemaivăzut, nemaiauzit!" Fotbalistul român cu inima în partea dreaptă: „Trăiesc o altă viață!"

Iancu Papazicu, Foto: Colaj GSP
Iancu Papazicu, Foto: Colaj GSP

Gazeta Sporturilor l-a găsit, la 20 de ani de când ajunsese în pragul debutului în prima ligă, pe ex-fotbalistul român cu inima situată în partea dreaptă, Iancu Papazicu. Fost la Farul, la Delta Tulcea și la loturile naționale de tineret, acesta a descoperit în tinerețe că poartă cu el anomalia rară numită „situs inversus totalis”. Adică organele interne îi sunt așezate invers decât în mod obișnuit.

Fiindcă s-a retras prematur, la nici 25 de ani, internetul e zgârcit când vine vorba de referințele de orice fel despre cariera fostului mijlocaș școlit la malul Mării.

Iancu Papazicu a făcut parte dintr-o generație fâșneață a Farului, însă aventura lui în fotbal a coincis, mai degrabă, cu discuțiile privind malformația regăsită doar la 0,01% din populație, cunoscută drept dextrocardie. În cazul lui, dextrocardie cu situs inversus, o situație medicală cu care a trăit la fel ca un om normal, dar care, cel puțin în plan sportiv, i-a provocat destule prejudicii.

Papazicu, azi în vârstă de 42 de ani și departe de fotbal, a reconstituit, într-un interviu relaxat acordat pe țărmul Mării Negre, principalele sale opriri din carieră, de la convocările la loturile de tineret până la anii de la Farul și disensiunile cu Petre Grigoraș, antrenorul care i-a oferit debutul în „B”.

De ce n-a apucat să joace în prima ligă? Cu ce colegi celebri a împărțit vestiarele? Cum a luat decizia de a-și încheia cariera brusc, la 24 de ani? S-a simțit sau nu diferit în raport cu ceilalți oameni? Cu o dezinvoltură explicabilă pentru cineva ieșit complet din fenomen, Iancu Papazicu a răspuns cu lux de amănunte întrebărilor adresate de reporterii Gazetei.

Citește mai mult pe gsp.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro