Sari direct la conținut

Hamas se oferă să elibereze 70 de ostatici în schimbul unui armistițiu de cinci zile

HotNews.ro
Imagini cu copiii răpiți de Hamas, Foto: Michal Cizek / AFP / Profimedia
Imagini cu copiii răpiți de Hamas, Foto: Michal Cizek / AFP / Profimedia

Aripa armată a grupării militante palestiniene Hamas a declarat că le-a spus mediatorilor din Qatar că grupul este gata să elibereze până la 70 de femei și copii reținuți în Gaza în schimbul unui armistițiu de cinci zile, potrivit Sky News.

„Armistițiul ar trebui să includă o încetare completă a focului și să permită acordarea de ajutor și asistență umanitară peste tot în Fâșia Gaza”, a declarat Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al aripei armate a Hamas, Brigăzile Alqassam, într-o înregistrare audio publicată pe canalul Telegram al grupului.

Israelul „tergiversează și se sustrage”, susține Hamas

Aripa armată a Hamas a acuzat luni Israelul că „tergiversează” negocierile, prin medierea Qatarului, cu privire la posibila eliberare a zeci de ostatici în schimbul eliberării a „200 de copii și 75 de femei” încarcerați de Israel.

„Grupul de mediere din Qatar a condus eforturile pentru a obține eliberarea (ostaticilor) în schimbul eliberării a 200 de copii palestinieni și 75 de femei palestiniene din închisorile inamicului”, a declarat Abu Obeida, purtător de cuvânt al brigăzilor Ezzedine al-Qassam, într-o înregistrare audio difuzată de Hamas.

Israelul „a cerut eliberarea a 100 (de ostatici), noi am informat grupul de mediere că am putea elibera ostaticii dacă obținem cinci zile de armistițiu – adică o încetare a focului și trecerea ajutoarelor pentru tot poporul nostru în întreaga Fâșie Gaza – dar inamicul tergiversează”, a continuat el.

Duminică, premierul israelian Benjamin Netanyahu a menționat, într-un interviu acordat postului NBC, posibilitatea unui eventual acord pentru eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas în Fâșia Gaza.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro