Sari direct la conținut

HARTĂ | O nouă avertizare meteo de ploi torențiale și vijelii pentru 14 județe / Cum va fi vremea în București

HotNews.ro
Ploaie torențială, Foto: Shutterstock
Ploaie torențială, Foto: Shutterstock

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare cod galben care vizează 14 județe, valabilă până duminică la ora 12.

Astfel, de sâmbătă de la ora 10 pănă duminică, la ora 12, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50…60 km/h) și izolat grindină, potrivit ANM.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, de peste 50…60 l/mp, avertizează meteorologii.

Sâmbătă, manifestări de instabilitate atmosferică, dar pe arii mai restrânse, vor fi și în Dobrogea, restul Munteniei și al zonei montane.

Cum va fi vremea în București

Sâmbătă, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei în Capitală astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 13…16 grade.

Cerul va fi temporar noros, iar cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara, vor fi perioade cu averse și posibil descărcări electrice.

Vântul va fi în general moderat în prima parte a intervalului, apoi va deveni slab.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro