Sari direct la conținut

Henri Malosse, Presedintele Comitetului Economic si Social European: Excluderea Romaniei si Bulgariei din Spatiul Schengen – o discriminare inacceptabila

HotNews.ro, EurActiv.ro
Henri Malosse, Foto: Hotnews
Henri Malosse, Foto: Hotnews

Oficialul european a explicat vineri, la Bucuresti, ca in opinia sa nu exista niciun motiv pentru a exclude Romania si Bulgaria din Spatiul Schengen. Acest mecanism este pus la indoiala de cetatenii europeni din cauza disfunctionalitatilor sale interne, care au iesit in evidenta cu ocazia atentatelor de la Paris, unde teroristii erau cetateni din interior.

„Problemele reale sunt altele, trebuie intarit spatiul Schengen prin cooperarea fortelor de politie din statele membre si este necesara o adevarata politica comuna a imigratiei. Argumentele folosite de politicienii din unele tari pentru excluderea Romaniei si Bulgariei sunt mai degraba populiste”, a declarat Henri Malosse.

Mai multe declaratii ale Presedintelui Comitetului Economic si Social European despre spatiul Schengen, problema coruptiei din Romania vizavi de finantarile prin Planul Juncker sau negocierile in cadrul Parteneriatului Transatlantic,intr-un interviu acordat EurActiv.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro