Sari direct la conținut

Hezbollah și Iranul spun că sunt obligate să riposteze împotriva Israelului „indiferent de consecințe”

HotNews.ro
Hezbollah și Iranul spun că sunt obligate să riposteze împotriva Israelului „indiferent de consecințe”
Liderul grupării Hezbollah, Hassan Nasrallah, amenințând cu război Israelul. Foto: Marwan Naamani / Zuma Press / Profimedia

Liderul Hezbollah din Liban a declarat marți că gruparea sa proiraniană și Iranul sunt „obligate să riposteze” împotriva Israelului, „indiferent de consecințe”, după asasinarea liderului politic al Hamas și a șefului militar al Hezbollah, potrivbit AFP.

Într-un discurs transmis în direct, Hassan Nasrallah a declarat că Hezbollah va răspunde „singur sau ca parte a unui răspuns unificat al întregii axe” de rezistență, condusă de Teheran și incluzând aliații săi din regiune.

Echipa de securitate naţională a preşedintelui american Joe Biden nu are deocamdată suficiente elemente pentru a şti clar când şi cum va avea loc atacul probabil al Iranului şi al aliatului său, gruparea şiită libaneză Hezbollah, împotriva Israelului, a relatat marţi publicaţia Axios, citată de EFE.

Ismail Haniyeh, liderul politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, a fost asasinat în capitala iraniană Teheran săptămâna trecută, atac care a atras amenințări de răzbunare din partea Iranului asupra Israelului. Iranul a dat vina pe Israel pentru acest asasinat, însă Israelul nu și-a asumat responsabilitatea.

Acest asasinat, împreună cu uciderea de către Israel a unui comandant militar de rang înalt al grupării libaneze Hezbollah, Fuad Shukr, într-un atac asupra Beirutului săptămâna trecută, au amplificat îngrijorările că conflictul din Gaza se transformă într-un război mai amplu în Orientul Mijlociu.

INTERVIURILE HotNews.ro