Sari direct la conținut

Iaht de lux scufundat: Povestea mamei eroine care a reușit să se salveze împreună cu bebelușul

HotNews.ro
Iaht de lux scufundat: Povestea mamei eroine care a reușit să se salveze împreună cu bebelușul
Charlotte Golunski ajunge la hotel, Foto: Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

Charlotte Golunski, 34 de ani, a supraviețuit scufundării superiahtului din apropiere de Sicilia, dezvăluind anterior că și-a ținut fetița de 1 an deasupra valurilor pentru a o salva, a declarat un medic italian pentru Sky News.

Charlotte Golunski se număra printre cele 22 de persoane aflate la bordul vasului Bayesian când o tornadă s-a abătut asupra sa luni dimineața.

UPDATE 17:05 Cadavrele a două dintre cele șase persoane dispărute după scufundarea unui iaht în largul coastei Siciliei au fost găsite. Eforturile de căutare au intrat într-o a treia zi, după ce căpitanul ar fi fost interogat de procurorii italieni cu privire la scufundare.

„Ea a spus că dormea cu copilul pe punte, în timp ce soțul ei era puțin mai departe, într-o altă parte a vasului, și a simțit oscilațiile navei”, a declarat Dr. Domenico Cipolla.

„Într-o clipă s-a întunecat și ea s-a trezit în apă în doar câteva minute. A încercat să strângă copilul în brațe, dar l-a pierdut din strânsoare timp de trei secunde. A reușit apoi să o prindă în apă” și să reziste până au fost salvate, povestește medicul.

„Fetița plângea, era foarte dezorientată, se uita în jur, iar mama ei era foarte tristă și îngrijorată, mai ales pentru soțul ei care se afla într-un alt spital”, a declarat Dr. Cipolla, adăugând că bebelușul nu a fost rănit.

„A vrut să știe dacă totul este în regulă și a întrebat de persoanele dispărute pentru că nimeni nu știa ce s-a întâmplat cu ele. Plângea. Era foarte tristă, ne tot întreba de soțul ei și de ceilalți.”

Până acum o oră, fusese confirmat doar decesul bucătarului-șef al navei, canadianul Recaldo Thomas.

Dintre cele 22 de persoane aflate la bord, inclusiv 10 membri ai echipajului, „15 persoane au fost salvate şi şase au fost date dispărute (un membru al echipajului şi şase pasageri), de naţionalitate britanică, americană şi canadiană”, a adăugat garda de coastă.

Garda de coastă a precizat pentru AFP că patru dintre persoanele dispărute sunt de naţionalitate britanică și două de naţionalitate americană.

Opt naufragiaţi au fost transportaţi la spitalele locale. La operaţiunea de căutare participă un elicopter, scafandri şi nave ale pazei de coastă, desfăşurate în jurul epavei ambarcaţiunii, care a fost localizată la o adâncime de 50 m.

INTERVIURILE HotNews.ro