Sari direct la conținut

Ierarhia de admitere la liceu 2023 a fost publicată pe edu.ro / Mediile de admitere au fost publicate cu întârziere – explicațiile Ministerului Educației

HotNews.ro
Centru de examen, Foto: Inquam Photos / George Calin
Centru de examen, Foto: Inquam Photos / George Calin

Ierarhia mediilor de admitere la liceu în 2023, din București și județe, a fost publicată de Ministerul Educației, cu întârziere de aproape o oră și jumătate. Este a doua zi când apar probleme, după ce marți au fost neconcordanțe în aplicația informatică, iar ierarhia a fost scoasă de pe site.

Ministerul Educației anunțase că ierarhia de admitere va fi publicată miercuri, la ora 18.00, însă acest lucru s-a întâmplat abia în jurul orei 19.20.

CONSULTĂ AICI IERARHIA ADMITERE LA LICEU 2023, PUBLICATĂ PE EDU.RO

Ministerul Educației își cere scuze pentru eroarea de la publicarea ierarhiei mediilor de admitere la liceu

Ministerul Educației susține că întârzierea în publicarea ierarhiei mediilor de admitere la liceu s-a datorat verificărilor suplimentare și-și cere scuze pentru situația creată.

„Menționăm că întârzierea față de momentul anunțat astăzi, 5 iulie, pentru publicarea ierarhiei, se datorează verificărilor suplimentare efectuate înainte de publicare. Ne cerem scuze pentru situația creată și vă asigurăm că Ministerul Educației face toate demersurile pentru desfășurarea în bune condiții a activităților care vizează sistemul educațional și pentru remedierea erorilor, atunci când ele se produc”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Potrivit calendarului admiterii la liceu 2023, după afișarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională, se afișează ierarhia județeană/ la nivelul municipiului București, în vederea admiterii la liceu.

Cum se face ierarhia mediilor de admitere la liceu 2023

Ierarhizarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obținute la evaluarea națională) și, pentru medii egale, prin aplicarea, în ordine, a criteriilor de departajare, respectiv:

  • nota obținută la proba de limba și literatura română, în cadrul evaluării naționale
  • nota obținută la proba de matematică, în cadrul evaluării naționale
  • nota obținută la proba de limba și literatura maternă, dacă este cazul
  • media de absolvire a claselor V – VIII.

„O eroare de algoritm” la ierarhia de admitere la liceu 2023

Ministerul Educaţiei a publicat marți, pe site-ul admitere.edu.ro, ierarhia de admitere la liceu în 2023, însă după ce mai mulţi părinţi şi elevi au sesizat că ierarhia este greşită pentru că nu s-a respectat ordinea criteriilor de departajare, Ministerul Educaţiei a decis să retragă documentul.

Potrivit ministerului, nu este afectată integritatea bazei de date, iar situaţia a fost generată de o eroare a algoritmului pentru aplicarea ordinii criteriilor de departajare în cazul stabilirii ierarhiei pentru admiterea la liceu.

Situaţia creată nu afectează procesul de completare a opţiunilor şi repartizarea computerizată a candidaţilor în cadrul admiterii la liceu, a indicat sursa citată.

„Înţelegem importanţa acestui moment pentru toţi cei implicaţi, absolvenţi şi părinţii acestora. Vă asigurăm că facem demersuri pentru ca toate procesele care vizează sistemul de învăţământ să se deruleze în bune condiţii şi pentru ca, atunci când se produc erori, acestea să fie remediate în timp util, pentru a nu-şi produce efecte”, a mai transmis Ministerul Educaţiei, duopă eroarea la ierarhia de admitere la liceu 2023. pe edu.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro