Sari direct la conținut

IFA 2024: Cum face Samsung inteligența artificială accesibilă tuturor

Smile Media
IFA 2024: Cum face Samsung inteligența artificială accesibilă tuturor
Samsung One UI 6.1.1 extinde cele mai noi funcții Galaxy AI la și mai mulți utilizatori din întreaga lume / Foto: Samsung

La IFA 2024, Samsung a reafirmat angajamentul său de a le oferi tuturor accesul la tehnologia AI, după ce a devenit primul brand care integrează inteligența artificială în toate categoriile de produse. Această inițiativă se aliniază cu viziunea sa „AI For All”, ce vizează să aducă beneficii concrete în viața de zi cu zi a consumatorilor, fie că vorbim despre sănătate, eficiență energetică sau productivitate.

Puține tehnologii au captivat imaginația oamenilor mai mult decât inteligența artificială, iar evoluțiile rapide din ultimul an nu au trecut neobservate. Conform unui studiu Kantar, realizat pentru Samsung, 67% dintre românii cu venituri de peste 5000 de lei, din zone urbane și care dețin cel puțin un produs electronic premium, declară că înțeleg ce înseamnă AI-ul și că pot menționa produse/servicii care folosesc deja AI-ul. Însă multe dintre aceste cunoștințe sunt limitate, fiind vorba de exemplu doar de GPS-ul mașinii sau AI-ul generativ (tool-uri precum Chat GPT).

Deși majoritatea au recunoscut că au cunoștințe limitate despre AI, 69% dintre respondenți cred că, pe termen lung, tehnologia va avea un impact pozitiv asupra umanității. Aceeași majoritate e de acord cu faptul că produsele sau serviciile cu AI integrat au un nivel superior de performanță și că AI-ul stimulează inovația.

De aceea este importantă misiunea educațională a Samsung, care și-a propus să arate consumatorilor români cum pot obține beneficii reale din funcțiile AI integrate în produsele sale, promovând soluții care simplifică viața de zi cu zi.

Inovațiile în inteligență artificială au marcat anul acesta și IFA 2024, unul dintre cele mai mari și influente târguri de tehnologie din lume, care a avut loc luna asta în capitala Germaniei. Aflată la a 100-a ediție, IFA 2024 a sărbătorit un secol de inovație, reunind branduri globale, companii de tehnologie și lideri din industrie pentru a prezenta cele mai recente tendințe și soluții din domenii precum electronicele de consum, inteligența artificială, smart home și electrocasnice. Evenimentul atrage anual sute de mii de vizitatori, care vin să vadă produsele viitorului.

La IFA, Samsung a lansat o serie de inovații, printre care proiectoarele 4K AI Premiere 9 și Premiere 7 și a lansat în Europa Bespoke AI Laundry Combo.

Proiectoarele Premiere 9 și Premiere 7 nu vin doar cu tehnologie laser avansată și o rezoluție 4k chiar și pe ecrane de până la 130 de inch, ci și cu tehnologii bazate pe inteligență artificială precum Upscaling, care-ți transformă videouri de calitate slabă în unele 4K. O tehnologie care până anul ăsta era mai mult disponibilă doar pentru fotografii. Tot bazată pe AI, tehnologia Vision Booster ajustează luminozitatea și contrastul pentru o vizionare optimă în diferite condiții de iluminare.

De asemenea, cea mai nouă versiune a sistemului de operare, One UI 6.1.1, extinde funcțiile AI pe mai multe dispozitive, de la Galaxy Z Fold6 și Z Flip6 la modelele S24, Z Fold5 și Z Flip5.

Poate cea mai surprinzătoare lansare de produs bazat pe AI de la IFA a fost Bespoke AI Laundry Combo de la Samsung, o mașină de spălat și uscător all-in-one, care finalizează ciclul spălare-uscare într-o singură secvență. Surprinzătoare pentru că face toate acestea depășind cerințele minime pentru clasa energetică A cu 20%, cu ajutorul AI-ului și a unei pompe avansate de căldură care usucă totul eficient, la temperaturi mai mici. 

Pe lângă simplificarea vieții utilizatorilor, AI-ul integrat în produsele Samsung contribuie semnificativ la eficiența energetică. Frigiderele și mașinile de spălat echipate cu tehnologie AI optimizează consumul de energie, susținând astfel obiectivul companiei de a atinge neutralitatea carbonică până în 2050. Astfel, Samsung nu doar că promovează inovația, ci și un stil de viață sustenabil, protejând mediul înconjurător prin utilizarea eficientă a resurselor.

În concluzie, pare că am depășit faza în care inteligența artificială avea doar scopul de divertisment și intrăm din plin în etapa în care apar dispozitive AI moderne care te ajută să te menții sănătos, să-ți perfecționezi gătitul, să economisești energie, să fii mai productiv în business sau să petreci mai mult timp cu cei dragi.

Articol susținut de Samsung