Sari direct la conținut

„În România, în caz de dezastru ești pe cont propriu”. Om de afaceri din Sibiu, „jurnal de dezastru” după ce a fost prins pe Valea Oltului blocată de viitură

HotNews.ro
„În România, în caz de dezastru ești pe cont propriu”. Om de afaceri din Sibiu, „jurnal de dezastru” după ce a fost prins pe Valea Oltului blocată de viitură

Un om de afaceri din Sibiu s-a aflat printre șoferii blocați vineri seară pe Valea Oltului, în urma unei viituri, și povestește cum a ajuns, alături de mulți alți șoferi, pe o rută alternativă printr-o zonă muntoasă cu drumuri foarte înguste și cu curbe periculoase, unde singurul ajutor a venit de la localnici.

Începând de vineri seară și până sâmbătă dimineață, conform Infotrafic, Valea Oltului a fost închisă în zona Brezoi din cauza unei viituri care a adus aluviuni pe șosea.

Mihai Balaban, om de afaceri și președinte al Crucii Roșii Sibiu, s-a aflat pintre șoferii prinși în blocaj și a postat pe Facebook un „jurnal despre dezastrul – viitura de la Brezoi”.

El spune că, alături de alți șoferi, a ales ruta alternativă Jiblea Veche – Berislăvești – Perișani – Mănăstirea Cornetu, o zonă cu drumuri înguste și curbe periculoase și un ocol de 40-50 de kilometri pe care l-a făcut în 3 ore si jumătate.

Balaban povestește că pe drumul extrem de îngust circulau multe TIR-uri, iar la un moment dat au intervenit localnicii pentru a le dirija, după ce un autotren rămăsese blocat.

În tot acest timp, afirmă el, nu a întâlnit nicio autoritate și, mai mult, nu s-a întâmplat nimic nici după ce a sunat la 112 și a sugerat să fie trimis un echipaj de Poliție pentru a nu mai permite intrarea pe acel drum a mașinilor de mare tonaj care nu aveau oricum voie în zonă din cauza podețelor și a restricțiilor de tonaj.

El spune că nu a primit nicio informație de la autorități despre cât ar dura blocajul de pe Valea Oltului sau despre rute alternative.

Concluziile sale: „În România, în caz de dezastru ești pe cont propriu. Structurile administrative sunt total depășite (…) M-am simțit abandonat total de stat și de administrație. În caz de dezastre, în România, te ajuți singur”.

Postarea omului de afaceri a fost semnalată de către Turnul Sfatului.

INTERVIURILE HotNews.ro