Sari direct la conținut

Incendiu de amploare în Constanța. Focul a izbucnit lângă un azil de bătrâni

HotNews.ro
Pompieri, Foto: Inquam Photos / George Călin
Pompieri, Foto: Inquam Photos / George Călin

Pompierii au activat planul roșu de intervenții după ce un incendiu de vegetație uscată pe o suprafață de 50 de hectare a izbucnit în localitatea Poarta Albă, din județul Constanța, în apropiere de un azil unde sunt cazați 80 de vârstnici, relatează ISU Constanța.

UPDATE 15:40 Pompierii transmit că nu mai există posibilitatea de propagare a incendiului la căminul de bătrâni. În mod preventiv, au fost evacuate toate persoanele aflate în locație, o parte dintre acestea fiind transferate într-o altă clădire aflată în apropiere.

___

Știrea inițială: Pompierii au transmis că au luat măsuri pentru protejarea azilului și a celor 80 de beneficiari. Potrivit ISU Constanța, aceștia nu se află în pericol. 

„Focul este sub control, arde pe aproximativ 50 de hectare. Se realizează protecție preventiv la azil. Au fost evacuați bătrânii în curtea interioară, dar sunt în afara oricărui pericol”, au transmis autoritățile. 

Pentru a gestiona eficient situația, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Constanța.

La locul evenimentului au fost trimise șase mașini de stingere, două autospeciale pentru transportul victimelor multiple și 7 ambulanțe. 

Au fost trimise în sprijin mașini de stingere din Ialomița, Călărași și București-Ilfov.

INTERVIURILE HotNews.ro