Sari direct la conținut

Incendiul de la Matei Balș: A fost încheiată cercetarea la fața locului, au fost audiate 33 de persoane / Va fi cerută expertiză de la INSEMEX Petroșani pentru cauzele incendiului

HotNews.ro
Incendiu Matei Bals, Foto: Mediastandard.ro
Incendiu Matei Bals, Foto: Mediastandard.ro

La o săptămână de la incendiul de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș în urma căruia au murit 5 pacienți, 4 dintre ei carbonizați, procurorii au anunțat că au încheiat cercetarea la fața locului, că au fost audiate 33 de persoane și că sunt în curs 12 expertize medico-legale cu privire la pacienții decedați. Parchetul mai anunță că va fi dispusă o expertiză tehnică de către INSEMEX Petroșani, pentru stabilirea cauzelor incendiului.

Parchetul Tribunalului București a transmis vineri că astăzi procurorii criminaliști au finalizat cercetarea la fața locului la Institutul “Matei Balș” și că va fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice de către INCD INSEMEX Petroșani, pentru stabilirea cauzelor incendiului. La cercetările de la fața locului au participat și specialiști ai INSEMEX.

Conform sursei citate, până la acest moment au fost audiate 33 de persoane – cadre medicale, personal administrativ, agenți de poliție care au participat la intervenția inițială, precum și rude ale victimelor.

Parchetul mai precizează că la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” sunt în curs de efectuare 12 expertize medico-legale cu privire la pacienții decedați, pentru stabilirea cu certitudine a cauzei morții. Procedura de stabilire a identității pacienților carbonizați în urma incendiului a fost finalizată, prin compararea probelor ADN.

Procurorii mai spun că au fost ridicate dispozitivele de stocare a imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere și s-au dispus percheziții informatice asupra acestora. Se continuă efectuarea de verificări și cu privire la activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanță a instalației electrice și a celor de pază, adaugă Parchetul Tribunalului București.

În urma incendiului izbucnit într-un pavilion al Institutului Matei Balș în care erau internați pacienți cu COVID au murit 5 pacienți, patru dintre ei carbonizați. După incendiu, cei peste 100 de pacienți internați acolo au fost transferați în alte pavilioane ale institutului sau în alte spitale. Șase dintre acești pacienți au murit în cursul acestei săptămâni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro