Sari direct la conținut

Incident ciudat în centrul Iaşului, declanşat de fuga unui bărbat cu un scaun în braţe

HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Un grup de tineri a tâlhărit un bărbat care fugea pe stradă cu un scaun în braţe, în centrul municipiului Iași, scrie Ziarul de Iași. Incidentul s-a petrecut la sfârşitul lunii ianuarie a anului trecut, iar luna viitoare judecătorii ar urma să dea o soluţie definitivă în acest caz.

Întâmplarea a avut loc în 28 ianuarie 2022, după ce ieșeanul ieșit în oraș cu doi prieteni, s-a îmbătat și a decis, fără să-și explice apoi de ce, să plece din club cu un scaun metalic în brațe. La un moment dat, a început să fugă, iar ajuns în dreptul Mitropoliei din Iași s-a întâlnit cu un grup de tineri care își făceau selfie. Tinerii i-au strigat mai întâi să se oprească, apoi unul dintre ei, un băiat de 17 ani, l-a prins din urmă și l-a lovit cu pumnul în față. Bărbatul s-a prăbușit pe iarbă, timp în care au ajuns și ceilalți tineri din grup, scrie Ziarul de Iași.

În cele din urmă, cel care l-a lovit i-a luat și borseta, în care avea un telefon, 400 de lei și un pachet de țigări.

Tinerii au fost prinși datorită imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din oraș, dar și după filmarea cu întregul incident postată pe TikTok de către unul dintre ei.

Judecătorii au constatat că agresorul avea la activ patru tâlhării și alte trei tentative, astfel că au decis ca pedeapsă internarea într-un centru educativ pe durata a doi ani. Sentinţa nu este definitivă, ea fiind contestată de tânăr. Dosarul a intrat pe rolul Curţii de Apel Iași, instanţa urmând să pronunțe o decizie luna viitoare, conform Ziarului de Iași.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro