Sari direct la conținut

O jandarmeriță a fost lovită cu o talangă în cap la protestul crescătorilor de animale din Piața Victoriei

HotNews.ro
Jandarm, Foto: Cateyeperspective | Dreamstime.com
Jandarm, Foto: Cateyeperspective | Dreamstime.com

O femeie jandarm din Bucureşti a fost lovită, luni, în timpul unui protest spontan organizat în Piaţa Victoriei de către crescători de animale. Jandarmeriţa a fost lovită cu o talangă şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Bărbatul care a lovit-o a refuzat să se legitimeze și a fost imobilizat cu forţa, scrie News.ro. 

„În jurul orei 17.00, pe timpul desfăşurării adunării publice de protest, un grup de aproximativ 30 de persoane s-a dispus la limita dispozitivului de garduri, dinspre carosabil (partea cu Guvernul), cu scopul de a-şi exprima nemulţumirile. Una dintre persoane a rupt dispozitivul de garduri şi a ieşit în carosabil. Jandarmii au încercat să o readucă în zona de desfăşurare, ocazie cu care celelalte persoane au început să pună presiune pe dispozitivul de panouri metalice”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Autoritățile spun că o jandarmeriță a fost lovită, în zona capului, cu o talangă. Bărbatul care a lovit-o a plecat din zonă, spre Muzeul Antipa, însă jandarmii au mers după el pentru a-i stabili identitatea. 

„Persoana a refuzat şi a fost nevoie de folosirea forţei pentru a fi introdus în autospecială. Bărbatul a fost condus la sediul secţiei de poliţie pentru identificare şi luarea măsurile legale împotriva acestuia”, a mai transmis sursa citată.

Jandarmii au mai transmis că adunarea publică de protest este spontană şi nu a fost avizată în cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice din Primăria Municipiului Bucureşti.

Crescătorii de animale au protestat luni în Piața Victoriei pentru că sunt nemulțumiți de felul în care este gestionată criza provocată de pesta ovină, care i-a lăsat, până acum, fără 220.000 de oi și capre, conform știrileprotv.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro