Sari direct la conținut

Inteligența Artificială: Procuratura spaniolă investighează cazul Meta

HotNews.ro
Procuratura spaniolă a anunțat joi că a deschis o investigație asupra Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, pentru a stabili dacă utilizarea datelor pentru afacerea sa de inteligență artificială (AI) generativă încalcă protecția datelor, potrivit AFP.
Logo Meta, Foto: Shutterstock
Logo Meta, Foto: Shutterstock

Parchetul Tribunalului Național a anunțat într-un comunicat de presă că a luat această decizie ca urmare a „primirii masive” de mesaje din partea utilizatorilor Facebook și Instagram, „avertizându-i că informațiile partajate în produsele și serviciile lor (. . .) urmau să fie utilizate de compania Meta pentru a dezvolta și îmbunătăți inteligența artificială a Meta”.

Ministerul Public se asigură că instanțele acționează „în apărarea dreptului fundamental al cetățenilor la protecția datelor cu caracter personal”. Acesta a adăugat în comunicatul de presă că va solicita Agenției spaniole pentru protecția datelor un raport cu privire la posibile „măsuri de anchetă administrativă” împotriva Meta.

La jumătatea lunii iunie, Meta a anunțat că suspendă utilizarea datelor utilizatorilor pentru dezvoltarea activității sale de inteligență artificială generativă în Uniunea Europeană, după ce a primit plângeri din partea a unsprezece țări europene.

Noua politică a Meta a provocat reacții puternice și în alte părți ale lumii. Marți, autoritatea braziliană pentru protecția datelor a cerut ca Meta să nu mai utilizeze aceste date pentru a-și dezvolta activitatea în domeniul inteligenței artificiale sau să fie sancționată.

INTERVIURILE HotNews.ro