Sari direct la conținut

Interceptari DNA: Un consilier superior al ANAF recunoaste ca a primit lunar intre 7.000 si 10.000 de euro de la Antonello Celestini

HotNews.ro

Nicolae Adrian Gavrila recunoaste, in interceptarile existente la dosarul in care DNA a cerut arestarea sa, ca a primit lunar intre 7.000 si 10.000 de euro de la Antonello Celestini, in schimbul interventiei la factori de decizie din cadrul ANAF, el mentionand mereu ca banii nu au fost pentru el.

In perioada 2007 – 2008, Gavrila, in calitate de consilier superior la ANAF a pretins si primit suma de 120.000 de euro, potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventiva a lui Gavrila si a lui Marius Catalin Stancescu, relateaza Mediafax.

Intr-o prima discutie, Gavrila ii confirma lui Celestini ca l-a ajutat de fiecare data folosind expresia „ca te-am ajutat de fiecare data super rezonabil”.

In replica, Celestini i-a raspuns: „Pai, nu degeaba, da a fost super rezonabil”.

In contextul discutiei, Nicolae Gavrila i-a reprosat martorului – denuntator ca acesta nu i-a remis o suma importanta de bani pentru o alta interventie pe care acesta ar fi facut-o in interesul denuntatorului.

Facand referire la sumele pe care le-a dat anterior inculpatului Gavrila, Celestini ii aminteste acestuia ca in trecut au colaborat adresandu-i-se: „Noi am facut o treaba luna de luna si eu m-am tinut de promisiune, tu te-ai tinut de promisiune, adica nu s-au oprit conturi, ai primit banii”.

Gavrila confirma cele spuse de Celestini, recunoscand ca l-a ajutat pe acesta, se mai arata in referat.

Deoarece Gavrila a continuat sa fie nemultumit, Celestini i-a raspuns ca, de fapt, nu l-a ajutat pe el persoanl ci firma SC galaxy Tobacco si ca pentru fiecare luna si-a luat banii.

Curtea de Apel Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele consilierului superior Adrian Gavrila si a avocatului Marius Stancescu, sub acuzatia de trafic de influenta, judecatorul admitand propunerea procurorului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro