Sari direct la conținut

Intoxicații alimentare cu E. Coli, la McDonald’s: Zeci de oameni s-au îmbolnăvit, iar un altul a murit, după ce au mâncat hamburgeri, în SUA

HotNews.ro
Intoxicații alimentare cu E. Coli, la McDonald’s: Zeci de oameni s-au îmbolnăvit, iar un altul a murit, după ce au mâncat hamburgeri, în SUA
Restaurant McDonalds din Manhattan, New York City, SUA, 30 septembrie 2024. Sursa foto: Jimin Kim / Zuma Press / Profimedia

O persoană a murit și alte câteva zeci s-au îmbolnăvit în urma unui focar grav de E. coli care are legătură cu hamburgerii Quarter Pounder de la McDonald’s, a anunțat marți Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), potrivit AFP.

Îmbolnăvirile, care au început la sfârșitul lunii septembrie, s-au răspândit în 10 state din vestul SUA, majoritatea celor 49 de cazuri fiind descoperite în Colorado și Nebraska, a precizat agenția americană din domeniul sănătății.

Acțiunile lanțului de fast-food au scăzut cu peste opt procente în ședința de tranzacționare, după anunț.

Zece persoane au fost spitalizate, inclusiv un copil cu sindrom hemolitic uremic – o afecțiune gravă care afectează vasele de sânge din rinichi.

„O persoană bătrână, din Colorado, a murit”, a mai anunțat CDC.

Toate persoanele care s-au îmbolnăvit aveau aceeași tulpină a bacteriei E. coli și au afirmat că au mâncat hamburgeri Quarter Pounders de la McDonald’s înainte de apariția simptomelor.

Deși anchetatorii nu au identificat încă ingredientul exact care a provocat apariția focarului, ei se concentrează pe ceapa tăiată și pe chiftelele de vită – ambele au fost retrase din restaurantele McDonald’s din statele americane în care s-au înregistrat îmbolnăviri, până la finalizarea investigațiilor.

Hamburgerii Quarter Pounder din unele state americane ar putea fi temporar indisponibili, a adăugat CDC.

Agenția i-a sfătuit pe cei care au consumat un hamburger Quarter Pounder și au început să aibă simptome de otrăvire cu E. coli – cum ar fi diaree, febră de peste 38,9 grade Celsius și vărsături – să solicite asistență medicală.

Simptomele încep de obicei la trei-patru zile după expunere, iar majoritatea persoanelor se recuperează în cinci până la șapte zile, fără tratament. Cu toate acestea, unele cazuri pot deveni grave și necesită spitalizare.

McDonald’s nu a răspuns imediat unei solicitări de a transmite un punct de vedere, menționează AFP.

INTERVIURILE HotNews.ro