Sari direct la conținut

„Întrebarea de la Radio Erevan”. Ciolacu susține că nu a mai discutat cu Ciucă și Iohannis „de când s-a încercat să se facă o lege pentru o persoană”

HotNews.ro
„Întrebarea de la Radio Erevan”. Ciolacu susține că nu a mai discutat cu Ciucă și Iohannis „de când s-a încercat să se facă o lege pentru o persoană”
Marcel Ciolacu (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale din acest an, a afirmat joi seară că nu a mai comunicat cu liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, şi nici instituţional cu şeful statului, Klaus Iohannis, după momentul în care s-a încercat în Parlament votarea „unei legi pentru o persoană”, adică modificarea legislaţiei pentru ca actualul preşedinte al României să poată candida la alegerile parlamentare pe lista unui partid politic înainte de încheierea mandatului, informează Agerpres.

„Am văzut şi eu: «domne’, nu-i răspunde Ciucă lui Ciolacu». Vă aduceţi aminte de întrebarea aia de la Radio Erevan: «domne’, Ceauşescu a fost ilegalist?» Răspuns: «a fost semi-ilegalist». Întrebare: «da’ cum adică a fost semi-ilegalist?». Răspuns: «adică se pitea, dar nu-l căuta nimeni». Eu nu l-am căutat pe domnul Ciucă, la ce să nu-mi răspundă?”, a spus Ciolacu, într-o emisiune la România TV, întrebat despre relaţia la vârful coaliţiei de guvernare cu liderul PNL, Nicolae Ciucă.

„Din momentul în care s-a încercat să se facă o lege pentru o persoană, din acel moment eu nu am mai comunicat cu domnul Nicolae Ciucă şi nu am mai comunicat nici măcar instituţional cu preşedintele României”, a mai susținut liderul social-democrat.

Totodată, premierul a fost întrebat dacă, la ora actuală, există „o ruptură totală” de comunicare între Preşedinţie şi Guvernul României.

„Nu am avut urgenţe, nici preşedintele României, nici eu, să avem o comunicare”, a răspuns Ciolacu.

Şeful Executivului a precizat că în cazul unei situaţii de urgenţă majoră va discuta cu președintele Iohannis: „Vom avea o comunicare, bineînţeles”.

„Sun imediat şi sunt ferm convins că şi domnia sa poate să depăşească acel moment”, a afirmat Ciolacu.

El a punctat însă că Guvernul României funcţionează „foarte bine”.

„În schimb, sunt foarte mândru de faptul că Guvernul României funcţionează. Noi, ce trebuia să facem, pentru că e campanie electorală, trebuia să oprim activitatea Guvernului României? Am înţeles, nu ne mai vedem în coaliţie, se văd secretarii generali ai partidelor şi cu asta basta”, a mai spus Ciolacu.

INTERVIURILE HotNews.ro