Sari direct la conținut

​Investitii in Sectorul 3 al Bucurestiului: 1,4 milioane de euro o fantana arteziana si o piateta in fata cinematografului Gloria

HotNews.ro
Fantana arteziana Gloria 1, Foto: Hotnews
Fantana arteziana Gloria 1, Foto: Hotnews

Consiliul local sector 3 a alocat joi suma de 1,4 milioane de euro pentru amenajarea spatiului public din fata cinematografului Gloria, aflat la intersectia bd. Baba Novac cu C-tin Brancusi. De acesti bani ar urma sa se realizeze o piateta urbana, amenajari peisagistice si o fantana arteziana. HotNews.ro a scris ca lucrarile la acest proiect au fost incepute din toamna anului trecut, desi Consiliul local inca nu isi daduse acordul pentru realizarea spatiului public. Tot joi, consilierii locali din sectorul 3 au alocat circa jumatate de milion de euro pentru diverse investitii in parcurile din sector.

In ceea ce priveste reamenajarea spatiului public din fata cinematografului Gloria, potrivit proiectului de hotarare adoptat joi de alesii locali, de cele 1,4 milioane de euro ar urma sa se amenajeze un spatiu de 13.300 mp, urmand sa fie reconfigurata circulatia rutiera, spatiile verzi, sa fie extins spatiul destinat pietonilor, modernizat iluminatul public si se va pune mobilier urban.

„Avand in vedere necesitatea punerii in valoare a spatiului public din sector si atragerea publicului de toate varstele, se propune reconfigurarea zonei in care se afla fostul cinematograf Gloria, in concordanta cu celelalte elemente arhitecturale si peisagistice ale zonei. Reconfigurarea spatiului public din fata cinematografului Gloria presupune: sistematizarea pe verticala a sit-ului, reconfigurarea elementelor existente (reconfigurare circulatie rutiera, extinderea spatiului pietonal, sistematizarea pe verticala a zonei, reconfigurarea spatiilor verzi, reconfigurare fantana arteziana cu gradene, iluminat arhitectural, iluminat stradal, pergole, mobilier urban”, se arata in expunerea de motive a proiectului.

Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a declarat ca aceasta amenajare va costa mult mai putin decat au aprobat consilierii locali.

„Am vazut ca s-a spus ca o sa coste fantana arteziana 1,5 milioane de euro. Acolo s-au inceput lucrarile. Am demolat acea pergola care statea sa omoare oameni. Acea pergola era sprijinita pe alocuri de pari de lemn si ce nu a cazut urma sa cada. Oamenii treceau pe sub ea fiindca nu aveau pe unde sa treaca. Noi am luat pergola si ADP-ul a inceput executia fantanii ca investitie proprie. Ca sa dau si detalii pentru cei care spun ca dam bani multi pe fantana arteziana, nu vreau sa spun cat au costat fantanile arteziene din parc realizate in mandatul fostului primar si care erau mult mai putin performante decat ceea ce facem noi. Fantana arteziana care va fi edificata aici costa 28.900 lei, iar ea va fi executata nu pe cheltuiala primariei, ci a societatii noastre, a ADP-ului. Noi avem deja proiectul, avem avizul de la brigada rutiera si vom devia circulatia pe strada Bucovina, iar strada care merge prin fata cinematografului va fi inchisa, va fi transformata intr-o piateta. Acolo va fi centrul sectorului 3, va fi o zona similara cu ce am facut pe bd. Unirii. Iar la final veti vedea ca preturile vor fi mai mici decat ce ati aprobat azi, o diminuare semnificativa”, a spus Robert Negoita in timpul sedintei Consiliului local.

In toamna anului trecut Primaria sectorului 3 a cerut pentru acest proiect 1,7 milioane de euro, insa suma nu a fost alocata la vremea respectiva.

In sedinta de joi consilierii locali din sectorul 3 au mai alocat circa jumatate de milion de euro pentru urmatoarele proiecte:

– circa 119.000 euro pentru modernizarea instalatiei de iluminat din Parcul Titanii, becurile eistente urmand sa fie inlocuite cu tehnologie LED, iar reteaua modernizata;

– circa 66.000 euro pentru amenajarea a circa 200 de cismele in parcurile Al I Cuza si Titan; Apa pentru cismele va proveni din cele 4 puturi de mare adancime sapate de primarie;

– 124.000 euro pentru „construirea unui izvor de tip pavilion monumental in interiorul caruia va fi amplasata o fantana monumentala” cu apa potabila in Parcul Titan;

– 177.000 euro pentru realizarea unui sistem de irigatii in parcurile Al I Cuza si Titan.

Primarul Negoita spune ca aceste sume sunt orientative, iar pretul la finalul lucrarilor va fi unul mult mai mic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro