Sari direct la conținut

Iohannis: Guvernul se mișcă foarte bine până acum / Ce spune despre "țopăiala fiscală" a PSD pe care o critica în trecut

HotNews.ro
Iohannis și Ciolacu (foto arhivă), Foto: Presedintia Romaniei
Iohannis și Ciolacu (foto arhivă), Foto: Presedintia Romaniei

Guvernul PNL-PSD-UDMR „se mișcă foarte bine până acum”, a declarat joi președintele Klaus Iohannis, întrebat despre măsurile economice propuse de PSD, pe care în trecut le cataloga drept „țopăială fiscală”. El a spus că trebuie făcută o diferență între ceea ce se discută în coaliție și ceea ce se adoptă și se pune în practică.

Întrebat de jurnaliști cum vede măsurile fiscale propuse de PSD, precum supraimpozitarea companiilor, Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, a spus că „deocamdată e bine să facem diferența” între măsurile care chiar sunt adoptate de guvern și puse în practică și discuțiile politice.

  • „Trebuie să vedem situația așa cum este. Avem o coaliție formată din social-democrați și liberali. Fiecare încearcă să-și promoveze politicile bazate pe o anumită doctrină.
  • Dar asta nu înseamnă că Guvernul le pune în practică alandala și amestecate.
  • Deocamdată, am spus, s-a spus și se respectă, că nu vor fi majorate taxe și impozite și nu vor fi introduse altele noi”, a afirmat Iohannis.

Despre „taxa de solidaritate” propusă de PSD, Klaus Iohannis a spus că suprataxarea marilor companii nu i se pare nici necesară, nici utilă, nici corect și „fapt este că acum nu se introduce așa ceva”.

  • „Fapt este că acum nu se introduce așa ceva. Deci, nu are rost să umflăm o temă care a fost o temă de discuție în coaliție fără să fie aplicată practic.
  • Pe de altă parte, în discuțiile cu liderii coaliției, eu am subliniat foarte clar că trebuie să respectăm cadrul macro la care ne-am angajat – trebuie să scădem deficitul, trebuie să facem reforme structurale și trebuie să ne apucăm să facem reformele care sunt stabilite prin PNRR.
  • Deci, atenție, nu sunt propuse, sunt stabilite! Noi ne-am angajat, noi, România, ne-am angajat să facem aceste reforme și le vom face”, a mai declarat șeful statului.

El a lăudat Guvernul PNL-PSD, UDMR, spunând că până acum acesta „s-a mișcat foarte bine”:

  • „Este, pe de altă parte, foarte clar că discuțiile în coaliție vor continua, dar acesta nu este un lucru rău. Eu cred că este un lucru bun și natural. Mai ciudat mi s-ar părea să fie un partid social-democrat și un partid liberal și să nu discute despre aceste lucruri.
  • Trebuie discutate, trebuie clarificate, și, până în momentul de față, impresia mea este că s-a ajuns la concluzii rezonabile și Guvernul se mișcă până acum foarte bine”.

CITEȘTE ȘI:

Ciolacu, despre taxa de solidaritate: Există această discuție în continuare / Am prins în programul de guvernare că vom vorbi anul viitor dacă se impun noi taxe sau nu

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro