Sari direct la conținut

Iohannis, la Budapesta: Cred cu tărie că este absolut necesară evitarea gesturilor unilaterale sau controversate

HotNews.ro
Katalin Novak și Klaus Iohannis, Foto: Presidency.ro
Katalin Novak și Klaus Iohannis, Foto: Presidency.ro

După vizitele din ultimii ani în România ale președintelui și premierului Ungariei care au stârnit tensiune, de la Budapesta, președintele Klaus Iohannis a transmis că „este absolut necesară evitarea gesturilor unilaterale sau controversate”. Șeful statului român se află în Ungaria, în prima vizită la acest nivel din ultimii 14 ani.

„Am exprimat disponibilitatea deplină a autorităților române de a acționa pentru consolidarea dialogului și a cooperării bilaterale și de a oferi și mai multă substanță Parteneriatului Strategic dintre țările noastre.

România urmărește ca acest dialog să aibă o dinamică pozitivă, de dezvoltare și aprofundare, în interesul tuturor cetățenilor noștri, indiferent de originea lor etnică. România promovează o abordare deschisă, transparentă, pragmatică, bazată pe încredere reciprocă. Cred cu tărie că este absolut necesară evitarea gesturilor unilaterale sau controversate. Trebuie să existe, de ambele părți, hotărârea de a privi viitorul relațiilor noastre într-o perspectivă axată pe dezvoltare, cooperare, identificarea elementelor care ne unesc și a intereselor similare, mai degrabă decât a celor care ne dezbină”, a declarat Iohannis, în conferința de presă susținută alături de președinta Ungariei, Katalin Novak.

El și-a exprimat speranța că vizita sa la Budapesta va contribui la „ameliorarea semnificativă” a relației româno-ungare.

Președintele Iohannis nu are o întâlnire și cu premierul Viktor Orban care se află într-o vizită în Georgia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro