Sari direct la conținut

Ionuț Moşteanu (USR): Am aflat pe surse că mâine va avea loc în Parlament o întâlnire cu Comisia de la Veneţia

HotNews.ro
Ionut Mosteanu, Foto: Agerpres
Ionut Mosteanu, Foto: Agerpres

Deputatul și purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu a declarat, miercuri, că reprezentanți ai Comisiei de la Veneția se vor întâlni mâine, la Parlament cu membrii comisiilor Juridice pe tema desfiinţării Secţiei Speciale (SIIJ).

”Am aflat pe surse că joi va avea loc la Parlament o întâlnire a reprezentanţilor Parlamentului, cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, fix pe această temă a desfiinţării SIIJ. USR a sesizat Comisia de la Veneţia, prin intermediul Adunării Parlamentare, pe acest nou proiect de aşa-zisă desfiinţare a Secţiei Speciale. Ar fi fost normal să fie reprezentanţi ai tuturor grupurilor parlamentare, pentru că Parlamentul României nu înseamnă Iulia Scîntei şi Laura Vicol”, a mai spus Ionuţ Moşteanu, precizând că, ieri, Marcel Ciolacu i-a spus că nu are ştiinţă de o astfel de întâlnire.

Moșteanu face referire la o discuție online între președinții comisiilor Juridice Laura Vicol respectiv Iulia Scântei și reprezentanții Comisiei de la Veneția.

Discuțiile au loc în contextul în care proiectul pentru desfiinșarea Secției Speciale propus de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu se află în dezbaterea Parlamentului.

”Mi se pare îngrijorător că preşedintele Camerei Deputaţilor şi unul dintre liderii coaliţiei de guvernare nu ştie că se întâmplă astfel de şedinţe importante, pentru că SIIJ este important pentru MCV şi Schengen.

Deputatul USR a mai spus că a făcut o solicitare către preşedinţii celor două Camere pentru a permite accesul unui reprezentant al USR în această discuţie cu Comisia de la Veneţia care va avea loc mâine dimineaţă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro