Sari direct la conținut

IPS Teodosie, recomandare împotriva sfaturilor medicale: „Mâncarea de dulce are toxine și vă face mai rău”

HotNews.ro
IPS Teodosie, recomandare împotriva sfaturilor medicale: „Mâncarea de dulce are toxine și vă face mai rău”
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului / FOTO: AGERPRES

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (IPS) Teodosie, i-a transmis unei persoane care l-a întrebat dacă poate cere dezlegare de la duhovnic să mănânce, la recomandarea medicului, frupt (produse din lapte, carne, ouă) în zi de post, să nu asculte de doctor în chestiunile „sufleteşti”, motivând că acesta din urmă nu are „pregătire duhovnicească”.

Înaltul prelat a precizat că un duhovnic nu poate încălca rânduielile, iar mâncarea „de dulce” nu va face un om mai sănătos, pentru că „are toxine”, scrie News.ro.

IPS Teodosie a fost întrebat joi, într-o emisiune de la Radio Dobrogea, de o persoană care are o boală neurologică, dacă poate cere dezlegare de la duhovnic să mănânce frupt în zi de post, având în vedere că i s-a recomandat de către medic să se hrănească foarte bine.

„Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti. Medicul în general îndeamnă să mănânci consistent, că nu are o pregătire duhovnicească. Dacă vi se pare jertfa mică doar cu postul, acum cereţi o dezlegare exagerat de mare. Nici vorbă. Nu mâncarea de dulce vă face sănătoasă, ceea ce vă îngreunează. Are toxine şi vă face mai rău”, a răspuns Arhiepiscopul Tomisului.

„Ţineţi rânduiala. Nu cereţi dezlegare că nu are voie duhovnicul să calce rânduielile”, a continuat IPS Teodosie.

„Astea sunt rânduieli comune tuturor creştinilor şi mai multă rugăciune, mai multă credinţă în Dumnezeu şi va fi mai bine”, a conchis preotul.

INTERVIURILE HotNews.ro