Sari direct la conținut

Personal american rănit într-un atac împotriva unei baze din Irak, afirmă oficialii

HotNews.ro
Convoi american in Irak, 2003, Foto: AFP / AFP / Profimedia
Convoi american in Irak, Foto: AFP / AFP / Profimedia

Mai multe rachete au fost lansate luni asupra unei baze din Irak care găzduiește trupe americane, la câteva zile după ce un atac american a ucis patru luptători irakieni pro-iranieni, pe fondul temerilor privind o conflagrație regională, potrivit unor surse irakiene, citate de AFP.

„Rachete au fost trase asupra bazei Ain al-Assad” din provincia al-Anbar, a declarat sursa de securitate, iar un comandant al unui grup armat proiranian a declarat pentru AFP că cel puțin „două rachete au vizat” baza.

UPDATE 00:20 Mai mulți membri ai personalului american au fost răniți luni într-un atac împotriva unei baze militare din Irak, au declarat pentru Reuters trei oficiali americani.

Iranul a decis să atace Israelul, a declarat ministrul israelian de externe Israel Katz, în contextul unui efort diplomatic intens pentru a evita orice altă acţiune militară care ar putea declanşa un război direct între Republica Islamică şi statul israelian, scrie Jerusalem Post.

Mesajul Iranului a fost transmis Israelului prin intermediul ministrului de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, care l-a sunat direct pe Katz pentru a-i explica că a primit această informaţie de la ministrul de externe iranian în exerciţiu Ali Bagheri.

Numeroase țări și-au îndemnat cetățenii să părăsească Libanul, în vreme ce avioanele principalilor operatori aerieni au început să evite Beirutul, pe fondul temerilor privind extinderea conflictului din Orientul Mijlociu. Oficialii de la Washington cred că un atac împotriva Israelului, care ar putea veni din partea Iranului sau a aliaților săi, inclusiv Hezbollahul libanez, este iminent, scriu Reuters și BBC.

INTERVIURILE HotNews.ro