Sari direct la conținut

Iranul califică drept „criminal” atacul israelian din Liban / Despre „mândra rezistență libaneză”

HotNews.ro
Iranul califică drept „criminal” atacul israelian din Liban / Despre „mândra rezistență libaneză”
Sudul Libanului, vizat de bombardamentele israeliene, pe fondul confruntărilor transfrontaliere dintre Hezbollah și Israel, Sursa foto: STR / AFP / Profimedia

Iranul a calificat marți drept „criminal” atacul israelian asupra suburbiilor sudice ale Beirutului, bastionul Hezbollah-ului libanez, vizând un comandant pe care Israelul îl consideră responsabil pentru focul ucigaș de pe înălțimile Golan anexate, potrivit AFP.

Această „acțiune vicioasă și criminală” „cu siguranță nu va împiedica (…) mândra rezistență libaneză să continue (…) să sprijine palestinienii oprimați și să lupte împotriva agresiunii regimului israelian de apartheid”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanani.

Hezbollah este un aliat al Hamas și face schimb de focuri aproape zilnic cu armata israeliană la frontiera lor comună, în sprijinul palestinienilor din Fâșia Gaza.

O sursă apropiată Hezbollah a relatat marți seară o lovitură israeliană asupra suburbiilor sudice ale Beirutului, la trei zile după un atac mortal pe Înălțimile Golan, atribuit mișcării islamiste libaneze, la care Israelul a promis să riposteze, potrivit AFP.

„Israelul a lovit suburbiile sudice ale Beirutului”, un bastion al Hezbollah, a declarat sursa pentru AFP sub rezerva anonimatului.

Martorii au mai declarat că au auzit o bubuitură puternică și au văzut un nor de fum.

Armata israeliană (IDF) a confirmat că a lovit în Beirut şi spune că ţinta a fost comandantul Hezbollah din spatele atacului de la Majdal Shams şi al altor atacuri mortale asupra Israelului, potrivit The Times of Israel.

Deocamdată nu există modificări ale instrucţiunilor pentru civilii israelieni, spune IDF, care promite că va oferi detalii, citează Reuters.

INTERVIURILE HotNews.ro