Sari direct la conținut

Irlandezul care, băut fiind, a reușit să intre în Parlament a fost reținut / Explicațiile bărbatului

HotNews.ro
catuse , Foto: Hotnews
catuse , Foto: Hotnews

Cetățeanul irlandez care, băut fiind, a sărit gardul Parlamentului și a reușit să intre apoi în clădire după ce a spart un geam a fost reținut. El a povestit că a ajuns în Parlament crezând că este un hotel în care au loc petreceri.

Poliția Capitalei, care a anunțat reținerea bărbatului, spune că cercetările sunt continuate de Secția 17 Poliție, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 5, pentru infracțiunile de violarea sediului profesional și distrugere.

El a povestit că a ajuns în Parlament crezând că este un hotel în care au loc petreceri.

  • „Am venit în România să-l vizitez pe prietenul meu. Am fost cazat la Friends Hostel. Am stat la petrecere până la ora 22:00, după care am plecat la un club de striptease până pe la 3. Clubul era prin centru. Am plecat apoi să caut altă petrecere.
  • Am crezut când am văzut clădirea aia mare că e ceva hotel în care au loc petreceri. În România am venit ieri dimineață cu avionul. Am băut whisky amestecat cu bere. Nu m-am drogat. Eu am o situație financiară foarte bună și am și firmă în Irlanda. Intenționam să stau puțin și sa plec”, a declarat bărbatul, citat de Antena 3.

Dupa ce a sărit gardul Parlamentului, bărbatul a mers pe jos, prin curte, peste 100 de metri până ajuns la cladirea Parlamentului. Pentru a ajunge la geam, irlandezul a escaladat balconul de 4 metri înălțime.

Luni dimineață, în jurul orei 04.00, jandarmii ce asigură paza interioară a Parlamentului au sesizat Secția 17 Poliție că au depistat în clădire un cetățean care era băut. Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte după ce a sărit gardul, iar ulterior ar fi spart un geam și ar fi pătruns în clădire. Bărbatul a fost dus la Secția 17 Poliție.

Potrivit unor surse citate de știrileprotv, bărbatul ar fi irlandez și ar fi spart geamul de la toaleta CCR, ulterior urcând pe scara de serviciu până la etajul al treilea. La audieri, el le-ar fi spus polițiștilot că nu știe cum a ajuns acolo și că avea impresia că este în holul hotelului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro