Sari direct la conținut

Ironii și zâmbete despre scenariul „Klaus Iohannis, senator”. Ciolacu: Presupun că nu vrea să candideze pe listele PSD-ului

HotNews.ro
Ironii și zâmbete despre scenariul „Klaus Iohannis, senator”. Ciolacu: Presupun că nu vrea să candideze pe listele PSD-ului
Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, după ce liderul PSD a depus jurământul de premier, 15 iunie 2023. Sursă foto: Vadim Ghirda / AP / Profimedia

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri, că nu a discutat cu președintele PNL, Nicolae Ciucă, despre o eventuală candidatură a lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, participă, miercuri, la acelaşi eveniment, respectiv „Responsabilitate. Relevanţă. Rezilienţă într-o lume a provocărilor” dedicat împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi a României, potrivit News.ro.

Întrebat dacă a discutat cu liderul PNL Nicolae Ciucă despre o eventuală candidatură a preşedintelui Klaus Iohannis şi o eventuală modificare legislativă pentru ca acest lucru să fie posibil, premierul Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu am discutat, deoarece domnul Iohannis presupun că nu vrea să candideze pe listele PSD-ului şi nici PSD-ul”.

Și preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat miercuri despre o eventuală candidatură la alegerile parlamentare, pentru Senat, din partea PNL. Şeful statului a râs şi a răspuns: „Mulțumesc!”.

Discuția privind o eventuală candidatură a lui Klaus Iohannis la un post de senator a avut loc în PNL, dar fără să existe o decizie finală, au declarat pentru HotNews surse politice.

Administraţia Prezidenţială a venit, marţi, cu precizări, în contextul informaţiilor vehiculate în spaţiul public privind o posibilă candidatură a preşedintelui Klaus Iohannis pe lista PNL la Senat, în care arată că şeful statului îşi va încheia mandatul la termen şi nu intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte.

INTERVIURILE HotNews.ro