Sari direct la conținut

Israelul, acord cu SUA pentru cumpărarea a 25 de avioane F-35

HotNews.ro
Un F-35 lanseaza o racheta AGM-158 JASSM, Foto: Mariusz Burcz / Alamy / Alamy / Profimedia
Un F-35 lanseaza o racheta AGM-158 JASSM, Foto: Mariusz Burcz / Alamy / Alamy / Profimedia

Ministerul israelian al Apărării a anunțat marți că a ajuns la un acord cu Washingtonul pentru achiziționarea a 25 de avioane de luptă F-35 suplimentare de la grupul american de apărare Lockheed Martin pentru „aproximativ trei miliarde de dolari”, potrivit AFP.

Aceste avioane, care ar trebui să ducă numărul de F-35 utilizate de armata israeliană la 75, ar trebui să înceapă să fie livrate în 2028, într-un ritm de „trei până la cinci avioane pe an”, a scris ministerul într-un comunicat de presă.

„Într-un moment în care unii dintre adversarii noștri încearcă să submineze legăturile noastre cu cel mai mare aliat al nostru, tot ce facem este să ne consolidăm și mai mult alianța”, a declarat ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, citat în comunicat.

​Niciodată, de la al Doilea Război Mondial, nu au existat atât de multe conflicte armate, simultan, pe tot globul. Statistica a fost oferită de un grup de statisticieni de la Universitatea din Uppsala, Suedia, iar studiul aflat pe platforma online a universității a fost acceptat spre publicare, luna viitoare, în revista Journal of Peace Research.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro