Sari direct la conținut

Israelul anunță noi atacuri asupra pozițiilor Hezbollah. Ministrul de Externe: „Nu va fi o încetare a focului în nord”

HotNews.ro
Israelul anunță noi atacuri asupra pozițiilor Hezbollah. Ministrul de Externe: „Nu va fi o încetare a focului în nord”
Bombardamente israeliene în sudul Libanului Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Armata israeliană a declarat că a lansat joi seara noi atacuri aeriene împotriva grupării libaneze Hezbollah în sudul Libanului, după ce înalţi oficiali au respins un apel la o încetare a focului pentru 21 de zile adresat în special de Statele Unite şi Franţa, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Armata israeliană „efectuează în prezent lovituri asupra unor ţinte teroriste ale Hezbollah în sudul Libanului”, a indicat armata într-un comunicat.

Ministrul de externe israelian, Israel Katz, a afirmat joi că nu va exista o încetare a focului cu mişcarea Hezbollah din Liban, după anunţarea unei propuneri franco-americane în acest sens, notează AFP.

„Nu va fi o încetare a focului în nord. Vom continua să luptăm împotriva organizaţiei teroriste Hezbollah cu toate forţele noastre până la victorie şi până la întoarcerea în deplină securitate a locuitorilor din nord la căminele lor”, a declarat Katz pe reţeaua X.

Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană, Canada, Australia, Japonia şi mai multe ţări europene şi arabe au îndemnat miercuri la „un armistiţiu imediat de 21 de zile” în Liban, unde conflictul dintre Israel şi Hezbollah ameninţă să cuprindă întreaga regiune, potrivit unui comunicat difuzat de Casa Albă.

INTERVIURILE HotNews.ro