Sari direct la conținut

Israelul spune că nu poate oferi ajutor pentru Gaza: „Au suficientă hrană pentru câteva săptămâni”

HotNews.ro
Palestinieni răniți în atacurile din Gaza, Foto: ashraf amra / AFP / Profimedia
Palestinieni răniți în atacurile din Gaza, Foto: ashraf amra / AFP / Profimedia

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare israeliene a declarat că țara nu poate oferi ajutor populației din Gaza. Locotenent-colonelul Peter Lerner a continuat afirmând că palestinienii au suficientă hrană pentru câteva săptămâni – precum și adăpost.

Vorbind pentru Sky News, el a declarat că guvernul israelian a reluat ieri alimentarea cu apă a zonelor din sudul Fâșiei Gaza, unde sute de mii de oameni au fost îndemnați să se refugieze.

Locotenent-colonelul Lerner a acuzat, de asemenea, Hamas că a furat provizii medicale și combustibil dintr-un complex ONU din orașul Gaza.

„Hamas nu are nicio considerație pentru viața umană și va sacrifica toată populația din Gaza. Hamas este organizația care a măcelărit cu brutalitate israelieni și suntem hotărâți să o distrugem”, a declarat el.

Autoritățile palestiniene au declarat că 1.030 de copii din Gaza și-au pierdut viața de la 7 octombrie – și asta înainte de începerea oricărei ofensive terestre.

Când a fost întrebat despre această cifră, locotenent-colonelul a spus:

„Nu am încredere în nimic din ceea ce spune Hamas și vă recomand cu tărie să nu aveți nici dumneavoastră. Aceștia sunt oameni care măcelăresc copii în dormitoarele lor, fără nicio considerație pentru orice viață umană”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro