Sari direct la conținut

Italia: De la 1 martie, turiştii care vin în țară nu vor mai sta în carantină şi nici nu vor prezenta rezultatul unui test

HotNews.ro
Milano, Italia, Foto: Profimedia Images
Milano, Italia, Foto: Profimedia Images

Străinii care sosesc în Italia nu vor mai fi nevoiți să se testeze.

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat o nouă ordonanţă care prevede, „ca începând cu 1 martie, pentru sosirile din toate ţările non-europene să se aplice aceleaşi reguli deja în vigoare pentru ţările europene. Persoanele care vor să intre pe teritoriul naţional trebuie să întrunească doar una din condițiile certificatului verde: să aibă certificatul de vaccinare, un certificat de recuperare după boală, sau un test negativ”, potrivit Il Corriere della Sera, citat de Rador.

Testul

Testul PCR va fi necesar pentru turiștii nevaccinați și pentru cei care au fost vaccinați cu seruri nerecunoscute încă de EMA, cum ar fi cazul vaccinului Sputnik.

Vacanța de Paști

Este punctul de cotitură pe care lumea turismului îl așteaptă de mai multe zile.

Străinii care doresc să vină în Italia chiar pentru sărbătorile de Paște (17 aprilie) nu vor mai trebui să se confrunte cu regulile complexe impuse de epidemia de Covid. În baza listelor cu ţările de origine, Ministerul Sănătății alege să se concentreze pe starea de vaccinare a celor care trec granițele Italiei.

Mișcarea la care Roberto Speranza a lucrat zile întregi în linie cu ceilalți miniștri ai UE este un „mesaj puternic”.

Măsura a fost luată pentru a încuraja turismul în cadrul procesului de redeschidere anunțat de premierul Mario Draghi: treptat, dar și decisiv, pentru a încuraja revenirea la normalitate și creșterea economică.

Odată cu noua ordonanță semnată de ministrul Speranza, ceea ce contează este statutul de vaccinare al fiecăruia și nu țara de origine și asta pentru că, din cauza variantei Omicron, epidemia este într-o continuă schimbare.

Vaccinurile

Autorităţile italiene au decis să permită accesul în ţară şi în cazul persoanelor vaccinate cu Sputnik și cu toate celorlalte seruri care în prezent nu permit eliberarea certificatului verde, nefiind aprobate de EMA, aceasta fiind una dintre măsurile indispensabile pentru a încuraja turismul din toate acele țări care au utillizat alte medicamente decât cele recunoscute în Italia. De asemenea, vor fi acceptate şi certificatele pe hârtie, în cazul persoanelor care provin din țări în care codul QR nu este sau nu este compatibil cu cel italian, cum ar fi, de exemplu, Statele Unite.

Ţările membre ale Uniunii Europene au convenit marţi să îşi deschidă frontierele pentru călătorii din afara Uniunii care sunt vaccinaţi cu unul din serurile autorizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), anunță agenția Reuters.

Vor putea intra în UE şi cei injectaţi cu vaccinurile produse în India şi China. UE a autorizat până acum doar vaccinurile AstraZeneca de producţie europeană, Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson şi Novavax.

OMS a aprobat însă şi vaccinurile produse de companiile chineze Sinopharm şi Sinovac şi cele indiene Serum Institute (producător de vaccin AstraZeneca) şi Bharat Biotech.

Până acum, UE nu permitea accesul cetăţenilor altor ţări decât din motive foarte importante şi dacă aceştia erau vaccinaţi cu unul din vaccinurile autorizate de Uniune.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro