Sari direct la conținut

Italia l-a identificat pe turistul „Ivan”, care a stârnit un val de furie după ce și-a scrijelit numele pe Colosseum / Explicația neverosimilă oferită de acesta

HotNews.ro
Turisti la Colosseum, Foto: Amer Ghazzal / Shutterstock Editorial / Profimedia
Turisti la Colosseum, Foto: Amer Ghazzal / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poliția italiană l-a identificat pe turistul care a declanșat un val de furie în peninsulă după ce și-a scrijelit numele pe peretele Colosseumului de la Roma, bărbatul oferind o justificare greu de imaginat pentru gestul său, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Bărbatul a fost identificat drept Ivan Dimitrov, un instructor de fitness în vârstă de 27 de ani din Marea Britanie, care locuieşte în Bristol. Acesta a scris o scrisoare prin care i-a prezentat scuze primarului Romei, Roberto Gualtieri, după ce ar fi gravat cu o cheie numele său şi al iubitei sale pe un perete intern al monumentului vechi de 2.000 de ani.

În scrisoare, Dimitrov, care a fost localizat de poliţia italiană în Anglia după cinci zile de căutări, a scris că abia acum şi-a dat seama de „gravitatea faptei comise”.

„Prin aceste rânduri aş dori să adresez scuzele mele sincere şi sincere italienilor şi întregii lumi pentru prejudiciul cauzat unui bun care, de fapt, este patrimoniul întregii umanităţi”, a adăugat el în scrisoarea publicată miercuri în Il Messaggero.

Turistul din Marea Britanie spune că nu a știut cât de vechi este Colosseumul

Dimitrov, care riscă o amendă consistentă şi o posibilă pedeapsă cu închisoarea în Italia, i-a lăudat pe cei care „păzesc valoarea istorică şi artistică inestimabilă a Colosseumului cu dăruire, grijă şi sacrificiu”, înainte de a adăuga:

„Cu profundă jenă, abia după ceea ce s-a întâmplat în mod regretabil am aflat despre vechimea monumentului”.

Amfiteatrul roman, finalizat sub împăratul Titus în anul 80 d.Hr., este locul unde gladiatorii se luptau între ei şi cu animale sălbatice, evenimente urmărite de mii de spectatori.

Dimitrov, care purta o cămaşă albastră înflorată, a fost filmat de un trecător când a scrijelit „Ivan + Hayley 23” pe peretele monumentului.

Ce pedeapsă riscă bărbatul dacă se întoarce în Italia

Înregistrarea video a momentului, a fost urcată pe Youtube cu titlul „Asshole tourist carves name in Colosseum in Rome” înainte de a fi distribuită pe reţelele de socializare, alertând poliţia cu privire la incident şi stârnind un val de furie în Italia.

Dimitrov este cercetat pentru deteriorarea unui bun de patrimoniu cultural şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă cuprinsă între 2.500 şi 15.000 de euro, precum şi o pedeapsă cu închisoarea de la doi la cinci ani în Italia.

Prietena sa, Hayley, nu este anchetată, deşi ar putea fi considerată „complice”, potrivit presei italiene.

Avocatul lui Dimitrov, Alexandro Maria Tirelli, a declarat pentru Il Messaggero că „băiatul este stereotipul străinului care crede în mod frivol că în Italia este permis orice, chiar şi tipul de act care în ţările lor ar fi aspru pedepsit”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro