Sari direct la conținut

Joe Biden: „Nu sunt motive de panică” în faţa variantei Omicron a coronavirusului

HotNews.ro
Joe Biden, Foto: Michael Reynolds-Pool Via Cnp / Zuma Press / Profimedia Images
Joe Biden, Foto: Michael Reynolds-Pool Via Cnp / Zuma Press / Profimedia Images

„Nu sunt motive de panică” în faţa răspândirii noii variante a Covid-19, Omicron, a declarat luni preşedintele american Joe Biden, îndemnând-i totodată pe americani să se vaccineze.

„Sunt motive de îngrijorare în faţa acestei noi variante, însă nu sunt motive de panică”, a spus preşedintele american într-un discurs susţinut de la Casa Albă, potrivit agențiilor AFP și Agerpres.

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, Joe Biden i-a îndemnat pe americani să se vaccineze, inclusiv cu doza booster, şi să poarte mască sanitară în interior, estimând că „mai devreme sau mai târziu” această nouă variantă va ajunge şi în SUA.

De asemenea, preşedintele american a declarat că nu preconizează „în acest stadiu” noi restricţii pentru călătoriile internaţionale, nici măsuri de carantină în SUA în faţa Omicron.

„Nu anticipez aceasta în acest stadiu”, a spus el, întrebat despre restricţii suplimentare, în condiţiile în care SUA şi-au închis deja frontierele în faţa călătorilor din opt ţări ale Africii Australe.

Joe Biden a mai declarat că „dacă oamenii s-au vaccinat şi poartă mască, nu este nevoie de lockdown”.

Întrebat despre o eventuală obligativitate a vaccinării sau testării pentru a putea călători cu avionul în interiorul SUA, preşedintele democrat a spus: „În acest stadiu, aceasta nu este o recomandare” a comunităţii ştiinţifice.

Joe Biden a adăugat că va prezenta joi o strategie detaliată de luptă contra Covid-19 în timpul iernii, „nu cu închideri sau carantine, ci amplificând vaccinarea, rapelurile, testele”.

Lista ţărilor unde au fost detectate cazuri de contaminare cu Omicron continuă să crească, mai ales în Europa, după ce primele cazuri au fost reperate în Africa Australă în noiembrie, ceea ce a determinat numeroase state să-şi suspende călătoriile spre această regiune şi să instituie restricţii preventive.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro