Sari direct la conținut

Joe Biden va vizita Polonia, între 20 şi 22 februarie pentru a marca un an de la debutul invaziei ruse în Ucraina

HotNews.ro
Joe Biden, Foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia
Joe Biden, Foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Preşedintele Joe Biden va vizita Polonia în această lună pentru a marca un an de la debutul invaziei Rusiei în Ucraina, revenind în regiune în momentul în care războiul intră într-o nouă fază, fără o cale clară spre pace, potrivit News.ro care citează CNN.

”În perioada 20-22 februarie, preşedintele Joseph R. Biden Jr. se va deplasa în Polonia. El se va întâlni cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, pentru a discuta despre cooperarea noastră bilaterală, precum şi despre eforturile noastre colective de sprijinire a Ucrainei şi de consolidare a descurajării NATO. De asemenea, se va întâlni cu liderii celor Nouă de la Bucureşti (B9), un grup al aliaţilor noştri din Flancul Estic al NATO, pentru a reafirma sprijinul neabătut al Statelor Unite pentru securitatea Alianţei”, este anunţul oficial al Casei Albe.

Consilierii lui Biden plănuiesc de mai multe săptămâni cum vor marca aniversarea invaziei, inclusiv un potenţial discurs important. Ei speră să evidenţieze rezistenţa poporului ucrainean, subliniind în acelaşi timp importanţa unităţii în lunile nesigure care vor urma.

Preşedintele SUA va reitera sprijinul american pentru Ucraina în viitoarea sa călătorie în regiune, a declarat un oficial de rang înalt de la Casa Albă, inclusiv să anunţe asistenţă suplimentară.

„Vrea să vorbească despre importanţa determinării şi unităţii comunităţii internaţionale în susţinerea Ucrainei de acum un an”, a declarat John Kirby, coordonatorul de comunicare strategică în cadrul Consiliului de Securitate Naţională.

Biden a vizitat ultima dată Polonia, un aliat cheie al NATO, în aprilie 2022, călătorind în apropierea graniţei cu Ucraina pentru a se întâlni cu trupele americane şi poloneze. De asemenea, el s-a întâlnit cu refugiaţii care au fugit din Ucraina după invazie.

Într-un discurs rostit de la Castelul Regal din Varşovia, Biden a declarat pentru prima dată că preşedintele rus Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”, îndreptându-se spre a cere schimbarea regimului de la Moscova.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro