Sari direct la conținut

Juan Guaido face apel la organizarea "celui mai mare protest din istoria Venezuelei"

HotNews.ro
Guaido la întoarcerea în Venezuela, Foto: Captura YouTube
Guaido la întoarcerea în Venezuela, Foto: Captura YouTube

Liderul opoziției venezuelene Juan Guaido a făcut apel susținătorilor săi, vineri, la organizarea „celui mai mare protest” din istoria Venezuelei pe 1 mai, pentru a pune presiune pe Nicolas Maduro să renunțe la funcția de președinte, relatează agenția Reuters citată de Mediafax.

„Vor trebui să asculte când oamenii spun: destul”, a declarat Guaido.

„Cerem oamenilor să se alăture celui mai mare protest din istoria Venezuelei și să ceară sfârșitul uzurpării”, a adăugat acesta.

Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Numeroase ţări din Uniunea Europeană, inclusiv România, au luat decizii similare. Însă Italia şi Grecia au semnalat că nu îl vor recunoaşte pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, drept preşedinte interimar, avertizând că trebuie evitat un război precum cel din Libia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro