Sari direct la conținut

Jucatorii echipei nationale a Romaniei se afla in „silenzio stampa”

HotNews.ro

Jucătorii echipei naţionale a Romaniei se află in „silenzio stampa” şi nu au făcut nici o declaraţie de la sosirea in Armenia, pentru meciul care va avea loc, miercuri, la Erevan, in Grupa I a preliminariilor Cupei Mondiale din 2006.

Internaţionalii romani nu au făcut nici o declaraţie, dar au dat un comunicat prin care işi motivează hotărirea.

„Am decis să intrerupem dialogul cu presa pe o perioadă nedeterminată, in semn de protest faţă de unele articole şi comentarii jignitoare şi tendenţioase apărute in presa romană, gen «echipă second-hand» şi «generaţie de alcoolici şi drogaţi» etc.

In aceste condiţii, comunicatul remis presei acum două săptămini de căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, intră in vigoare, jucătorii fiind decişi să vorbească doar pe teren”, se arată in comunicatul „tricolorilor”.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că Anghel Iordănescu nu va părăsi echipa naţională a Romaniei. „Iordănescu va fi in continuare antrenorul echipei naţionale, chiar dacă va fi in Parlamentul Romaniei. El va avea suficient timp să se ocupe preponderent de echipa naţională.

Prezenţa zilnică in Parlament nu este obligatorie”, a spus Sandu.

Mijlocaşul echipei Oţelul Galaţi, Ciprian Danciu, s-a accidentat inaintea meciului cu reprezentativa Armeniei.

TVR 1, 16 noiembrie 2004

ARMENIA – ROMANIA / REPORTAJUL TACERII

COMUNICAT

Am decis să intrerupem orice legătură cu presa pe o perioadă nedeterminată in semn de protest faţă de unele articole jignitoare şi tendenţioase, gen „echipa second-hand”, „generaţia de drogaţi” sau „generaţia de alcoolici”.

De acum incolo va intra in vigoare comunicatul dat de căpitanul Cristi Chivu, astfel că jucătorii vor vorbi doar pe gazon.

Jucătorii echipei naţionale

Ieri dimineaţă, la ora locală 11:50 (două ceasuri mai devreme la Bucureşti), in timp ce componenţii lotului participau la o şedinţă video, Adrian Mutu a coborit din cameră.

Proaspăt gelat, imbrăcat cu jeanşi şi cu un trench negru, el a ieşit din hotel insoţit de masorul Ghiţă Păcurariu la o scurtă plimbare prin faţa hotelului Marriott. Cind s-a văzut inconjurat de camere video, Mutu a răbufnit: „Lăsaţi-mă-n pace! Aţi venit pentru echipa naţională, nu pentru mine!”.

Nervos şi ingindurat, el a pornit intr-o plimbare prin piaţa din faţa hotelului, in timp ce trecătorii se uitau lung. De trei ori, s-a oprit şi a spus: „Lăsaţi-mă!”. După 5 minute de plimbare, s-a intors la hotel. In acelaşi timp, pe uşă ieşeau „tricolorii”.

Cum văd Paşcovici şi Goian silenzio stampa

La fel ca Mutu, şi ei au refuzat dialogul cu presa, deranjaţi de eticheta „naţionala second-hand”, pusă de presa romană.

In timp ce Bratu, Măldărăşanu şi Cernat au explicat că decizia de a intra in silenzio-stampa le aparţine, jucători precum Goian sau Paşcovici au inţeles că a nu vorbi cu presa inseamnă şi a nu deschide gura. Zimbind incurcaţi, ei nici măcar nu au răspuns la salutul ziariştilor.

Neaga a dat din umeri cind a fost abordat de ziarişti, Dică a ris. Potrivit unor jucători care au dorit să-şi păstreze anonimatul, hotărirea a fost luată in urma unei discuţii purtate luni intre fotbalişti.

Iordănescu o scaldă

„E decizia noastră, am luat-o după ce am văzut cum ne-a numit presa”, a explicat Cernat. „N-am nici o legătură cu această problemă. Ei au decis, vă spun că şi eu am aflat ca şi dumneavoastră. N-am ce să le fac. Poate e normal, poate nu.

Oricum, ei trebuie să inţeleagă că au şi obligaţii la echipă, nu numai drepturi”, a spus selecţionerul Iordănescu, lăsind de inţeles că n-ar fi intru totul de acord cu decizia jucătorilor.

„Eu vă stau la dispoziţie!”, s-a oferit selecţionerul, ştiind insă că televiziunile din Romania nu-l pot mediatiza pe durata campaniei electorale.

Şi Danciu s-a accidentat!

Aseară, de la ora locală 17:30, echipa naţională a făcut ultimul antrenament inaintea partidei de azi pe stadionul „Piunik”. Şedinţa de pregătire a fost deschisă presei numai in primele 10 minute.

Mijlocaşul Oţelului, Ciprian Danciu, a urmărit antrenamentul cu căciula trasă pe ochi, aşezat pe o ladă frigorifică, insă nu a vrut să dezvăluie ce probleme are. „Intrebaţi doctorul, sint in silenzio stampa”, a spus acru Danciu, care a suferit o contractură musculară şi a devenit indisponibil.

ARBITRU

Protejat de federaţie

Frank de Bleeckere (37 de ani), „centralul” meciului de azi, e contestat la el acasă. Deşi este considerat numărul 1 in Belgia, acesta ar fi trebuit retrogradat din prima in a treia ligă pe baza calificativelor slabe primite sezonul trecut. Intervenţia Federaţiei de la Bruxelles a stopat picajul.

„Dacă nu-l ocrotim, riscăm nu doar să-i compromitem cariera, ci şi prezenţa arbitrilor noştri la marile competiţii internaţionale”, au susţinut oficialii belgieni. Apoi au precizat: „Această practică puţin logică este aplicată şi in Italia, unde Collina e primul protejat al şefului «oamenilor in negru», Pairetto”.

/ Constantin Popescu

–––––––––––––––––––––––––––

Oache, noul Puiu

Ieri dimineaţă, in faţa hotelului Marriott, şi-au făcut apariţia trei puşti care aveau un poster cu echipa naţională a Romaniei, pe care toate numele erau tipărite cu caractere armeneşti. Unul dintre ei l-a abordat pe Ioan Piscanu, şeful departamentului de protocol al FRF, pe care l-a confundat cu Anghel Iordănescu.

Cind armeanul i-a cerut un autograf lui Piscanu, Mircea Sandu a pufnit in ris: „Vezi, Oache, ăştia ştiu că ai jucat la Jiul cu Stoichiţă!”. Cei trei fani ai Romaniei au povestit că-l admiră pe Adrian Mutu: „Ne place mult de el. Sintem insă şocaţi pentru că am auzit că a luat cocaină!”.

Grupa 1

Meciuri jucate:

Macedonia – Armenia 3-0

(Pandev 5, Sakiri 37, Sumulikovski 90)

Romania – Finlanda 2-1

(Mutu 50, Fl. Petre 90 – Eremenko jr 90+3 pen)

Finlanda – Andorra 3-0

(Eremenko jr 42, 64, Riihilahti 58)

Romania – Macedonia 2-1

(Pancu 15, Mutu 86 – Vasovski 73)

Olanda – Cehia 2-0

(Van Hooijdonk 33, 84)

Armenia – Finlanda 0-2

(Forssell 24, Eremenko jr 69)

Andorra – Romania 1-5

(Pujol 30 penalty – Cernat 2, Pancu 4, 82, M. Niculae 16, 72)

Cehia – Romania 1-0

(Koller 36 penalty)

Macedonia – Olanda 2-2

(Pandev 45, Stojkov 70 – Bouma 43, Kuijt 65)

Finlanda – Armenia 3-1

(Kuqi 8, 87, Eremenko jr 28 – Şahgeldian 32)

Armenia – Cehia 0-3

(Koller 3, 76, Rosicky 31)

Andorra – Macedonia 1-0

(Bernaus 60)

Olanda – Finlanda 3-1

(Sneijder 39, Van Nistelrooij 41, 63 – Tainio 14)

Următoarele meciuri:

17 noiembrie 2004

Andorra – Olanda

Macedonia – Cehia

Armenia – Romania

9 februarie 2005

Macedonia – Andorra

26 martie 2005

Romania – Olanda

Cehia – Finlanda

Armenia – Andorra

30 martie 2005

Olanda – Armenia

Andorra – Cehia

Macedonia – Romania

4 iunie 2005

Olanda – Romania

Armenia – Macedonia

Cehia – Andorra

8 iunie 2005

Finlanda – Olanda

Romania – Armenia

Cehia – Macedonia

17 august 2005

Macedonia – Finlanda

Romania – Andorra

3 septembrie 2005

Romania – Cehia

Armenia – Olanda

Andorra – Finlanda

7 septembrie 2005

Olanda – Andorra

Cehia – Armenia

Finlanda – Macedonia

8 octombrie 2005

Cehia – Olanda

Finlanda – Romania

12 octombrie 2005

Finlanda – Cehia

Olanda – Macedonia

Andorra – Armenia

Gazeta sporturilor – 17 noiembrie 2004

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro