Sari direct la conținut

Jurnalistul Mihnea Măruță lansează volumul despre care Cristian Tudor Popescu spune că este „cea mai bună carte despre relația real-digital-virtual pe care am citit-o vreodată”

HotNews.ro
Mihnea Măruță și Cristian Tudor Popescu, Foto: Inquam Photos / Raul Stef
Mihnea Măruță și Cristian Tudor Popescu, Foto: Inquam Photos / Raul Stef

Jurnalistul Mihnea Măruță își lansează vineri, la Bookfest, cartea „Identitatea virtuală. Cum și de ce ne transformă rețelele de socializare”.

„Cea mai bună carte despre relația real-digital-virtual pe care am citit-o vreodată” a descris volumul gazetarul Cristian Tudor Popescu care va participa la lansarea care are loc începând cu ora 18:30, pe scena ARCA.

Cartea „Identitatea virtuală” e bazată pe teza de doctorat în filosofie susținută de autor la Universitatea „Babeș-Bolyai”.

„Mi-am dorit să înțeleg ceva mai bine lumea copiilor mei: să descopăr în ce fel se modifică mințile lor sub influența rețelelor de socializare și, mai departe, să aflu dacă nu cumva, cu ajutorul unor instrumente filosofice, pot formula anumite ipoteze cu privire la generațiile următoare”, spune Mihnea Măruță.

Pe lângă textul propriu-zis, volumul conține și elemente hybrid media, concepute în parteneriat cu Upgrade 100. Astfel, cititorii vor putea accesa resurse multimedia scanând coduri QR plasate în paginile cărții.

De asemenea, fiecare dintre cele 10 capitole este însoțit de un episod de podcast – o producție în cadrul căreia autorul detaliază idei din carte împreună cu antreprenorul tech și expertul media Dragoș Stanca.

Volumul se lansează simultan cu un site dedicat – IdentitateaVirtuala.ro, care-și propune să devină o punte între lumea filosofiei și cea a tehnologiei.

Cele 10 episoade explicative sunt disponibile deja pe site-ul IdentitateaVirtuala.ro și pe Youtube.

Site-ul conține și un blog, unde autorul publică materiale suplimentare și unde intenționează să adune idei care vor apărea datorită acestei cărți.

Volumul apare la Editura Humanitas.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro