Sari direct la conținut

Justiția franceză i-a găsit vinovați pe complicii atacurilor teroriste de la Charlie Hebdo din 2015

HotNews.ro
Hayat Boumeddiene si Amedy Coulibaly, Foto: Dorset Media Service / Alamy / Profimedia Images
Hayat Boumeddiene si Amedy Coulibaly, Foto: Dorset Media Service / Alamy / Profimedia Images

O instanță franceză i-a găsit miercuri vinovați pe cei 14 complici ai teroriștilor islamiști care au atacat în ianuarie 2015 birourile revistei de satiră Charlie Hebdo și un supermarket evreiesc din Paris, anunță Reuters.

Printre cei 14 se numără și Hayat Boumeddiene, fosta parteneră a lui Amedy Coulibaly care a ucis o polițistă și patru persoane într-un supermarket evreiesc.

Unul din cei trei complici judecați în absență, Boumeddiene a fost găsită vinovată de finanțare a terorismului și apartenență la o rețea teroristă criminală.

Despre aceasta se crede că este în viață și se ascunde în Siria unde s-a alăturat Statului Islamic, un mandat internațional de arestare fiind emis pe numele ei.

Coulibaly a fost la rândul său un complice al atacatorilor înarmați din spatele atacului mortal asupra birourilor Charlie Hebdo din ianuarie 2015.

Inculpații au fost găsiți vinovați de diferite capete de acuzare de la apartenență la o rețea criminală la complicitate în atacuri.

În cazul unora din inculpații găsiți vinovați de infracțiuni mai puțin grave s-a renunțat la acuzațiile legate de terorism.

Procesul a redeschis unul din cele mai negre din istoria modernă a Franței, atacurile marcând debutul unui atac de valuri islamiste care a ucis numeroase persoane de atunci.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro