Sari direct la conținut

Justiția franceză îl va judeca pe Roman Polanski pentru defăimare în 2024

HotNews.ro
Manifestatie impotriva lui Roman Polanski la Paris, Foto: Berzane Nasser / Abaca Press / Profimedia Images
Manifestatie impotriva lui Roman Polanski la Paris, Foto: Berzane Nasser / Abaca Press / Profimedia Images

Cineastul Roman Polanski, în vârstă de 89 de ani, va fi judecat pentru defăimare pe 5 martie 2024, la Paris, pentru că a pus sub semnul întrebării veridicitatea acuzaţiilor de abuz sexual care i-au fost aduse de actriţa Charlotte Lewis, relatează Le Figaro, citat de News.ro.

Regizorul a fost inculpat în 2021 după o plângere depusă de actriţa britanică Charlotte Lewis. Ea îl critică pe Roman Polanski că a făcut, într-un interviu pentru Paris Match, comentarii care puneau sub semnul întrebării veridicitatea abuzului sexual de care l-a acuzat de mai bine de 10 ani.

În vârstă de 89 de ani, Roman Polanski nu a fost niciodată judecat în Franţa.

În cadrul acestui proces va fi judecat şi directorul Paris Match care publicase interviul criticat. În acest articol, Roman Polanski declarase:

„Vedeţi, prima calitate a unui mincinos bun este o memorie excelentă. Charlotte Lewis este întotdeauna menţionată în lista acuzatoarelor mele fără a fi notate vreodată contradicţiile”.

Acuzând-o drept „minciună odioasă”, realizatorul a menţionat remarci atribuite actriţei într-un interviu pe care îl acordase în 1999 tabloidul britanic News of the World.

Cineastul a subliniat următoarea propoziţie atribuită lui Charlotte Lewis în 1999: „Ştiam că Roman a făcut ceva rău în Statele Unite, dar am vrut să-i fiu amantă (…). Probabil că l-am dorit mai mult decât a vrut el”.

Actriţa a contestat însă veridicitatea acestor afirmaţii din trecut în 2010.

„Multe dintre citatele atribuite mie în articolul News of the World nu sunt exacte”, a spus ea. În urma interviului publicat în Paris Match, avocaţii lui Charlotte Lewis au depus o plângere cu acţiune civilă în martie 2020, care a dus la chemarea regizorului în instanţă.

Contactată de AFP, Delphine Meillet, unul dintre avocaţii lui Polanski, nu a dorit să comenteze.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro