Sari direct la conținut

Kamala Harris a strâns până acum o sumă record pentru campania sa prezidențială

HotNews.ro
Kamala Harris a strâns până acum o sumă record pentru campania sa prezidențială
Kamala Harris (Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia)

Democrata Kamala Harris a strâns 540 de milioane de dolari în doar o lună și câteva zile, perioada de când a intrat în cursa pentru președinția SUA, beneficiind și de un val de donații în timpul Convenției Naționale Democrate desăptămâna aceasta, a anuunțat duminică echipa sa de campanie, potrivit Reuters.

Un memoriu publicat de șefa de campanie a lui Harris, Jen O’Malley Dillon, arată că cele 540 de milioane de dolari strânse includ 82 de milioane de dolari care au venit în timpul săptămânii convenției și sunt un semn al entuziasmului democraților pentru candidatura sa.

„Aceasta este cea mai mare sumă înregistrată vreodată pentru o campanie prezidențială în acest interval de timp”, a spus ea.

Vicepreședinta Harris a devenit candidată la președinție pe 21 iulie, când președintele Joe Biden s-a dat la o parte sub presiunea colegilor democrați îngrijorați de capacitățile sale cognitive.

Candidatura lui Harris a generat un impuls care l-a pus pe Trump în defensivă, iar acesta s-a chinuit să mențină atenția presei asupra sa.

Harris și contracandidatul ei la funcția de vicepreședinte, Tim Walz, își duc campania pentru Casa Albă într-un turneu cu autobuzul prin Georgia în această săptămână, încercând să obțină sprijin într-un stat care se anunță a fi unul important la alegerile din 5 noiembrie.

INTERVIURILE HotNews.ro