Sari direct la conținut

Klaus Iohannis a decorat de Ziua Educației colegiul din Sibiu care i-a ținut postul blocat 24 de ani și colegiul unde predă Carmen Iohannis

HotNews.ro
Klaus si Carmen Iohannis, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus si Carmen Iohannis, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a decorat de Ziua Educației câteva zeci de instituții de învățământ, inclusiv colegiul din Sibiu care i-a ținut postul rezervat timp de peste două decenii și colegiul unde predă soția sa, Carmen Iohannis.

Este vorba de Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu unde postul său de profesor de fizică s-a eliberat în primăvară după ce Klaus Iohannis a depus cererea de pensionare, în condițiile în care catedra era rezervată pentru el din anul 2000.

Pe lista instituțiilor se află și Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Sibiu, unde Carmen Iohannis este profesoară de engleză. Klaus și Carmen Iohannis au fost și elevi la colegiile unde au ajuns profesori.

Aceste două colegii din Sibiu sunt printre cele cinci care au primit cea mai înaltă distincție: Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer.

Potrivit Administrației Prezidențiale, de Ziua Mondială a Educației, sărbătorită pe 5 octombrie, zeci de instituții de învățământ din România au fost decorate cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer, Comandor, Ofițer sau Cavaler, „în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția dascălilor la dezvoltarea României prin educație, pentru profesionalismul și dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a școlii în viața elevului, dar și a comunității, preocupându-se de continua îmbunătățire a actului educațional”.

Lista completă a școlilor, colegiilor și liceelor decorate, aici.

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Educației:

„De Ziua Mondială a Educației, pe care o sărbătorim astăzi, onorăm rolul esențial al tuturor celor care sunt parte a procesului de învățământ în ghidarea tinerilor noștri pe calea cunoașterii și a asumării valorilor pe care se construiește o societate liberă, prosperă și puternică.

A te dedica formării unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații. Să îi prețuim, așadar, pe cei care deschid minți și formează caractere, fiind ei înșiși modele de urmat elevilor pe care îi educă.

La mulți ani tuturor celor care au ales cariera didactică!”

INTERVIURILE HotNews.ro