Sari direct la conținut

Kremlinul neagă discuțiile regulate dintre Putin și Musk. Despre ce susține Rusia că au vorbit cei doi „înainte de 2022”

HotNews.ro
Kremlinul neagă discuțiile regulate dintre Putin și  Musk. Despre ce susține Rusia că au vorbit cei doi „înainte de 2022”
Elon Musk. Sursa foto: Profimedia

Kremlinul a negat informațiile publicate, vineri, de ziarul american Wall Street Journal (WSJ), conform cărora ar fi existat discuții sau contacte regulate între președintele rus Vladimir Putin și afaceristul american Elon Musk. Rusia susține că cei doi au discutat ultima dată „înainte de 2022”, transmite Agerpres, care citează EFE.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că informațiile sunt false. „Nu e adevărat. Este vorba de o informație falsă, care a fost publicată în The Wall Street Journal”. 

Peskov a oferit asigurări că Elon Musk și Vladimir Putin au vorbit o singură dată, „înainte de 2022”, iar acesta a fost „singurul contact” dintre cei doi.

„Conversaţia a fost mai mult de natură informativă. Au vorbit despre tehnologii vizionare, soluţii tehnologice pentru viitor, direcţii de dezvoltare tehnologică pe care Musk le consideră promiţătoare. Putin a vorbit despre cum merg lucrurile pentru noi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

El a continuat spunând că aceste informații care apar în spațiul public au legătură cu alegerile prezidențiale de luna viitoare, din Statele Unite. 

„Cursa electorală a intrat în faza finală şi, desigur, adversarii nu se dau în lături de la nimic. Amintiţi-vă că acum o săptămână au spus că Putin se presupune că vorbeşte cu Trump toată ziua, acum se presupune că vorbeşte cu Musk. Toate astea sunt minciuni”, a spus Peskov.

Putin i-a cerut lui Musk „o favoare pentru Beijing”

Mai mulți oficiali europeni, americani și ruși, au povestit pentru WSJ, că Musk și Putin au purtat mai multe discuții de la finalul anului 2022

De când Musk a achiziționat platforma X, experții au observat o creștere accentuată a dezinformării, a discursului instigator la ură și a conținutului radical și pro-autoritar pe rețeaua de socializare. Musk a declarat pe X că „nu există nicio șansă” ca Rusia să piardă războiul cu Ucraina. 

De asemenea, președintele rus i-a cerut miliardarului american să nu activeze Starlink deasupra Taiwanului, ca o favoare pentru Beijing. În prezent, sateliții Starlink, care oferă acces la internet în zonele izolate, nu sunt activi în Taiwan.

INTERVIURILE HotNews.ro