Sari direct la conținut

David Popovici, victorie în finala la 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris. Programul sportivilor români la Olimpiadă de luni, 29 iulie

HotNews.ro
David Popovici, victorie în finala la 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris. Programul sportivilor români la Olimpiadă de luni, 29 iulie
David Popovici/Profimedia

Românul David Popovici pleacă cu prima șansă în finala olimpică de la 200 metri liber înot de la Paris din această seară. Cursa începe în scurt timp și este LIVE TEXT pe Hotnews.

UPDATE: David Popovici a câștigat medalia de aur în finala la 200 metri liber.

Finala probei de 200 metri liber este programată de la ora 21.40, ora României și va fi transmisă în direct de TVR 1, Eurosport, iar online, pe platforma MAX.

Românul de 19 ani s-a calificat cu primul timp în finală și s-a declarat entuziasmat de atmosfera din arena pariziană.

”Sunt foarte mulţumit pentru că singurul obiectiv pe care îl aveam de îndeplinit astăzi era să mă calific pentru următoarea etapă. M-am calificat în finală şi primul, deşi nu a fost uşor.  Publicul e incredibil, am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public şi mă bucur că acum văd şi eu ce înseamnă publicul de la Jocurile Olimpice. Înotul a umplut un stadion, pentru că nu e o sală aici, e un stadion. Atmosfera mă şi copleşeşte, mă şi emoţionează, mă impulsionează, înotând aici simţi că trăieşti. E o frică, dar frica asta te face să simţi că trăieşti cu adevărat!” a spus David Popovici, potrivit COSR.

Marți dimineață, David Popovici concurează în serii la 100 de metri liber, semifinalele fiind programate în cursul serii. Miercuri, urmează finala în proba regină a înotului.

Alți români în program în restul zilei de luni:

21.00 – Tenis de masă

Turul 2 – simplu feminin: Elisabeta Samara – Cheng I-Ching (Taiwan)

Turul 2 – simplu masculin: Eduard Ionescu – Kao Cheng – Jui (Taiwan)

INTERVIURILE HotNews.ro