Sari direct la conținut

La doar un an și jumătate Sofia luptă să trăiască

Smile Media
La doar un an și jumătate Sofia luptă să trăiască

​Sofia, o fetiță de doar un anișor și jumătate, luptă în fiecare zi să trăiască. Micuța vrea să ne arate că exista viață dincolo de orice diagnostic dur! Fetița s-a născut cu foarte multe malformații, printre care: absența deschiderii normale a anusului la exterior, absența colecistului, uter dublu și două vaginuri.

Ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, micuța Sofia a fost diagnosticată și cu Sindromul Phelan Mcdermind, o afecțiune extrem de rară ce provoacă slăbiciune musculară, control slab al capului, vorbire întârziată și malformații la inimă și rinichi.

Sarcina este o experiență inedită pentru orice femeie. Să știi că ai un copil, să simți cum crește în burtică, lună de lună, să-i simți micile lovituri și să aștepți cu nerăbdare să îl ții în brațe… Bucuria de a fi mamă s-a transformat însă subit în neliniște, teamă, îngrijorare constantă. Pentru Andreea Gurgu și soțul său diagnosticele primite de Sofia în urma investigațiilor medicale le-au tăiat respirația.

Au găsit însă puterea să lupte pentru fetița lor. Împreună cu Asociația „Salvează o inimă”, familia Gurgu a aflat rezolvarea într-un spital din Turcia.

Intervențiile chirurgicale și tratamentele sunt însă extrem de costisitoare.

Aproape 80.000 de euro este estimarea medicilor care o au în grijă. Tânăra familie din Breaza trăiește cu 1.800 lei pe lună, bani la care se mai adaugă doar alocațiile celor trei copii. Sofia mai are acasă doi frățiori care o așteaptă să se însănătoșească și să poată face împreună tot felul de năzbâtii.

Asociația „Salvează o inimă” luptă pentru șansa la viață a micuței Sofia. Asociația a deschis o campanie online de strângere de fonduri, iar cu primii bani colectați, Sofia și mama sa au plecat în Turcia pentru investigații amănunțite.

„Ne dorim un copil prezent lângă noi, vrem să o vedem cum crește și se joacă alături de alți copii! Dar acest lucru poate fi posibil doar cu ajutorul oamenilor cu suflet mare! Vă rugăm să fiți alături de micuța luptătoare Sofia!” Este apelul disperat al Andreei Gurgu, o mamă care vrea cu orice preț să-și salveze fetița!

Atât pentru mamă cât și pentru fiică, fiecare zi este însă o luptă continuă! Micuța este foarte slăbită, cântărește doar 6 kilograme. În aceste condiții, medicii trebuie mai întâi să o supună unui program de creștere în greutate – o intervenție chirurgicală în acest moment ar putea fi prea riscantă – ulterior va fi operată pentru relocarea colonului și repararea malformațiilor genetice.

Nu ar fi prima operație pe care ar suporta-o Sofia. În ajunul Crăciunului, fetița a suferit o altă intervenție chirurgicală pentru construirea anusului, astfel cea mică poate să își facă nevoile în mod natural.

„Fiecare zi este o luptă, fiecare zi pe mine mă dărâmă! Sofia este destul de slăbită, chiar dacă zilnic ne zâmbește! Vă rugăm nu abandonați acest suflet! Dacă nu puteți ajuta vă rugăm fiți alături cu o distribuire! Sofia are nevoie de noi, de voi, de oameni cu suflet și mai presus de toate de bunul Dumnezeu!” – Andreea Gurgu, mama Sofiei.

Orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă” le pot oferi părinților puterea financiară de a lupta pentru salvarea Sofiei. Împreună îi putem dărui acestui îngeraș șansa la o viață cât mai normală!

Donații se pot face:

Denumire entitate: Asociația “SALVEAZA O INIMA”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele copilului -SOFIA GURGU

Donează online pentru Sofia

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro