Sari direct la conținut

La inmormantarea primului soldat rus mort in Siria, familia acestuia nu crede in teza sinuciderii

HotNews.ro

Familia primului soldat rus mort in Siria nu crede teza suicidului, avansata de armata, scrie AFP. „Nu e o sinucidere”, a declarat Ekaterina, sora sa, in conditiile in care familia se pregateste sa il ingroape pe Vadim Kostenko, intr-un sat din sud-vestul Rusiei.

In ciuda celor 14 ani ai sai, Ekaterina a devenit purtatorul de cuvant al familiei sale, parintii fiind prea afectati de durere. Ea raspunde ziaristilor din casa familiei sale din Greceanaïa Balka, o mica localitate in apropiere de Krasnodar.

Potrivit armatei, Vadim Kostenko, un tehnician militar in varsta de 19 ani, s-a spanzurat in timpul unei permisii in baza aeriana din Hmeimim, in nord-vestul Siriei. Anchetatorii sustin ca acesta avea probleme cu o tanara fata.

Dar familia sa nu crede in aceasta varianta.

„Cadavrul sau a sosit noaptea trecuta. Am vazut ca avea nasul si barbia sparte. Avea urme in jurul gatului”, povesteste Ekaterina.

Cateva zeci de persoane, dintre care multi soldati in tinuta de camuflaj, s-au adunat miercuri in jurul locuintei, aducand coroane si buchete de flori.

Ramasitele sale urmeaza sa fie ingropate in fata a circa o suta de persoane in cimitirul satului, la circa o ora si jumatate de mers cu masina de capitala regionala, Krasnodar.

„Nimeni nu crede istoria sinuciderii. Nu ar fi putut sa-si puna capat zilelor din cauza unei fete. Nu e genul asta de baiat”, sustine Svetlana Shpag, o fosta colega a mamei lui Vadim.

Parchetul militar rus a anuntat miercuri ca o ancheta a fost deschisa pentru a determina circumstantele mortii lui Vadim Kostenko.

„Primele elemente ale anchetei indica faptul ca Vadim Kostenko s-a sinucis prin spanzurare in timpul unei permisiuni din cauza unor probleme in viata sa privata”, a spus un purtator de cuvant militar, citand rezultate ale autopsiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro