Sari direct la conținut

La școala evacuată în Capitală a fost făcută și dezinsecție. Ce substanțe au fost folosite la dezinfecție și dezinsecție

HotNews.ro
La școala evacuată în  Capitală a fost făcută și dezinsecție. Ce substanțe au fost folosite la dezinfecție și dezinsecție

La Școala 133 din Capitală de unde 18 elevi au ajuns la spital a fost făcută atât dezinfecție, cât și dezinsecție, iar substanțele folosite au fost Insektum și Bionet, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.

Potrivit surselor citate, conducerea școlii a pus la dispozția polițiștilor și pompierilor ajunși la fața locului două procese verbale întocmite luni de către firma care a făcut aceste operațiuni de igienizare.

Conform proceselor verbale, în școală ar fi fost făcută și dezinsecție și dezinfecție, substanțele folosite fiind Insektum și Bionet. „În documente sunt consemnate cele două substanțe, cu rezerva însă că nu știm dacă au fost folosite separat sau împreună”, au adăugat sursele citate.

Reprezentanții Școlii nr 133 au declarat pentru HotNews că firma care a făcut igienizarea se numește SC Dezinsecție Deratizare SRL și a fost trimisă de către Direcția de Învățământ din cadrul Primăriei Sectorului 4, în urma referatului trimis de cabinetul medical de la Școala 133.

Reprezentantul Primăriei Sector 4, Cristian Zărescu, a susținut că toată procedura a fost respectată, drept pentru care elevii din tura de marți dimineață nu au avut probleme. În schimb, elevii din tura de după-amiază au acuzat dureri de cap și disconfort respirator.

Școala 133 a fost evacuată marți. În total, 24 de elevi au fost consultați de medici, iar 18 au fost transportați la spital, precizează Ministerul Sănătății.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro