Sari direct la conținut

Lecțiile învățate pe pielea lor de bucureștenii care au lăsat Capitala și s-au mutat la țară

HotNews.ro
Andra și Adrian, la Cerbureni, Foto: Andra Velicu
Andra și Adrian, la Cerbureni, Foto: Andra Velicu

Mulți dintre noi, cei care locuim în apartamentele haoticelor orașe ale României, visăm cu ochii deschiși că, într-o bună zi, ne vom muta la casele noastre, pe pământ, într-un peisaj idilic de la țară. Puțini știu însă și ce presupune concret o asemenea mutare și schimbare de viață.

Ca să nu ne mai întrebăm noi, cei care încă locuim la bloc, cum e viața la țară și ce aduce traiul acolo, în plus sau în minus, Panorama a stat de vorbă cu câțiva români care deja au făcut pasul și s-au mutat din oraș, la sat. În mare, concluzia e că viața la țară înseamnă mai puțin stres și mai mult timp petrecut în mijlocul naturii, iar asta vine la pachet și cu foarte multă mișcare. Mișcarea și timpul petrecut în natură presupun însă, de multe ori, și multă muncă.

Panorama publică astăzi a doua parte a unei mini-serii despre aventura în care se lansează tot mai mulți români: relocarea din orașe, către zone rurale, neurbanizate. Am început cu o experiență personală prin care trec mulți dintre cei care o iau de la zero în această călătorie: căutarea și achiziționarea unui teren. Acum, facem pasul mai adânc, către oameni care deja au trecut în cealaltă dimensiune: s-au mutat la țară. Ei au povestit pentru Panorama ce greutăți și lucruri contrare miturilor romantice care circulă despre viața la țară a presupus pentru ei o astfel de schimbare.

CITIȚI CONTINUAREA PE PANORAMA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro